На данашњи дан - Финале за анале!

Бодирога и Кутлај на Ђинобилија и Јарића! На данашњи дан 2002. године Зелени из Атине по трећи пут у својој историји постали су прваци Европе. . .

Кошарка 05.05.2017 | 19:40
На данашњи дан - Финале за анале!
Био је то моћни Панатинаикос у пуном сјају, предвођен маестралном тренерском руком Жељка Обрадовића. Није те године ПАО био главни фаворит, поготово што се финални турнира играо у Болоњи, на терену домаћег Киндера, но зар није Обрадовић током каријере навикао управо на такве ситуације, наизглед немогуће мисије?

Међутим, не би требало заборавити да је на терену Жоц те 2002. године имао Дејана Бодирогу, човека који је био гарант успеха у европској кошарци тих година. А постао је ходајућа легенда, како у Србији, тако и у Атини, барем оном делу те метрополе чије срце куца за Зелене.

Поред Бодироге, главни адути Панатинаикоса те сезоне био је турски интернационалац Ибрахим Кутлај. Управо су њих двојица били и најефикаснији у финалној утакмици. На другој страни подједнако моћни Киндер - а у њему играчи попут Мануа Ђинобилија, Марка Јарића и Матјажа Смодиша.

И управо је поменути трио италијанског тима, који је те године бранио титулу првака Европе, ставио на велике муке Панатинаикос у првом полувремену, пошто је водио са великих 14 поена (45:31).



Али у наставку утакмице на терен хале Паламалагути у Болоњи изашао је неки нови ПАО. Бодирога и Кутлај су господарали под оба коша, а када је њима, додуше у ретким тренуцима, стао шут, ускочио је искусни вук Џони Роџерс и погодио неколико пута. Ипак, на минут пре краја трагичар меча Сани Бећировић промашио је оба пенала и шансу за изједначење, а потом је Бодирога асистирао Кутлају за тројку и недостижних пет поена вишка (85:80).

Већ тада је могло да почне славље навијача Панатинаикоса који је освојио трећу титулу првака Европе, а после је, такође под вођством Обрадовића, додао још три европске круне. Дејан Бодирога био је проглашен за најкориснијег играча турнира...

КИНДЕР - ПАНАТИНАИКОС 83:89
(23:23, 25:17, 13:24, 22:25)

Хала: Паламалагути у Болоњи
Гледалаца: 8.278
Судије: Бетанкор (Шпанија), Артеага (Шпанија) и Бразаускас (Литванија)

КИНДЕР: Ђинобили 27, Бећировић 4, Грејнџер 10, Фрозини, Андерсен 3, Ригодо 3, Грифит 2, Смодиш 23, Јарић 11.

ПАНАТИНАИКОС: Алвертис 11, Калаицис, Роџерс 7, Мулаомеровић 6, Бодирога 21, Мидлтон 10, Кутлај 22, Пападопулос 12, Санчез.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар