Одиграо двије утакмице мање од Црвене звезде!

Ле Талек ће у суботу 56. пут носити црвено-бели дрес, а дебитовао је пре свега 439 дана. "Срећа", каже.

Фудбал 05.05.2017 | 15:20
Одиграо двије утакмице мање од Црвене звезде!
Дамиен Ле Талек, 27-годишњи француски фудбалер, дебитовао је за Црвену звезду у првој утакмици пролећног дела првенства 2015/16, пре 440 дана.

У суботу, у 17 часова, ако не буде великих - баш великих - изненађења, одиграће већ 56. меч у црвено-белом дресу, у ком је до сада постигао шест голова и седам пута асистирао са позиције дефанзивног везисте.

Заправо, Ле Талек је од 20. фебруара прошле године до данас пропустио само ДВЕ утакмице - прошле сезоне, 7. маја, није играо у поразу од Војводине 1:3, а ове, 28. августа, тренер Миодраг Божовић одмарао га је Новом Пазару, где је шампион Србије победио 1:4.

У свим осталим утакмицама, у Суперлиги, Купу Србије, квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе, Ле Талек је играо и то најчешће свих 90 минута. Ове сезоне само је једном ушао с клупе и то због умора након исцрпљујуће утакмице са Лудогорецом, која је отишла у продужетке.

За сезону и по на "Маракани", овај некадашњи ученик Ренове фудбалске школе, провео је на терену скоро 4.800 минута.

Да ли је уморан? Каже да није…

"Срећан сам зато што играм стандардно и зато што нисам имао проблема са повредама. У последњих неколико година имам среће да ме повреде заобилазе, што није био случај на почетку каријере. Са таквим стварима се никад не зна, али радим напорно сваког дана како се не бих повредио и како бих био спреман да играм и да помогнем екипи", навео је он.

У наредној утакмици састаће се са једним тимова чије је мреже тресао ове сезоне - екипом Вождовца!

"Наравно да ми значе голови, али није ми главни посао на утакмици да се упишем у листу стрелаца", рекао је скромно.

"Гледао сам Вождовац ове сезоне, заиста имају добар тим. Такође, многим екипама је тешко да играју на 'крову' због вештачке подлоге. Нисмо навикли да играмо на таквом терену, на прошлом гостовању Вождовцу управо због траве нам је било за нијансу теже, али даћемо све од себе да остваримо победу. Не тражимо никакав алиби, терен је исти за обе екипе. Желимо и морамо да победимо тако да размишљамо само о нова три бода, не о терену", рекао је Ле Талек за сајт клуба.

Ле Талек је у досадашњем делу сезона постигао четири гола и, уједно, један је од странаца за које је генерални директор клуба, Звездан Терзић, после пораза у 154. "вечитом дербију" (1:3) рекао да "могу да иду на крају сезоне, јер су се заситили".

Црвено-бели су први на табели са 46 бодова, колико има и другопласирани Партизан, док је Вождовац на седмом месту са 23 бода.

"До краја сезоне морамо само да побеђујемо, све остало је небитно. Не занима нас резултат, важно је само да постигнемо један гол више од противника и славићемо шампионску титулу", рекао је Ле Талек, пред гостовање на "крову" Тржног центра Вождовац.

"Знам да стадион на коме гостујемо има мали капацитет, али сваки навијач нам заиста много значи. Надам се да ће нас и на овој утакмици подржати, на прагу смо да направимо нови, велики успех, зато су нам навијачи заиста неопходни", рекао је Ле Талек.

Ле Талек има уговор са клубом до краја јуна 2018. године и, утолико, реално је да ће на лето отићи.

Вождовац је голом Адама Маричића победио Црвену звезду у првом сусрету два клуба од повратка "змајева" у Суперлигу, на јесен 2013. године, када је тренер Вождовчана био Ненад Лалатовић. Црвена звезда тадашњег тренера Славише Стојановића сурово је одговорила на "Маракани", победила 5:1, а онда су два тима ремизирала у првом делу сезоне 2014/15, када је у Љутице Богдана било 2:2 (Лалатовић је тада водио црвено-беле).

Од тог дуела, Звезда је добила шест, од којих су четири одиграна на Врачару и потом на "крову", када су ФСС и Суперлига дозволили "змајевима" да и против "вечитих" буду домаћини код куће. Резултати су били: 0:1, 2:3, 2:0, 0:1, 3:0 и 0:1.

Овај последњи "минималац", Црвена звезда забележила је 4. децембра када је једини гол постигао Душан Анђелковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар