Odigrao dvije utakmice manje od Crvene zvezde!

Le Talek će u subotu 56. put nositi crveno-beli dres, a debitovao je pre svega 439 dana. "Sreća", kaže.

Fudbal 05.05.2017 | 15:20
Odigrao dvije utakmice manje od Crvene zvezde!
Damien Le Talek, 27-godišnji francuski fudbaler, debitovao je za Crvenu zvezdu u prvoj utakmici prolećnog dela prvenstva 2015/16, pre 440 dana.

U subotu, u 17 časova, ako ne bude velikih - baš velikih - iznenađenja, odigraće već 56. meč u crveno-belom dresu, u kom je do sada postigao šest golova i sedam puta asistirao sa pozicije defanzivnog veziste.

Zapravo, Le Talek je od 20. februara prošle godine do danas propustio samo DVE utakmice - prošle sezone, 7. maja, nije igrao u porazu od Vojvodine 1:3, a ove, 28. avgusta, trener Miodrag Božović odmarao ga je Novom Pazaru, gde je šampion Srbije pobedio 1:4.

U svim ostalim utakmicama, u Superligi, Kupu Srbije, kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, Le Talek je igrao i to najčešće svih 90 minuta. Ove sezone samo je jednom ušao s klupe i to zbog umora nakon iscrpljujuće utakmice sa Ludogorecom, koja je otišla u produžetke.

Za sezonu i po na "Marakani", ovaj nekadašnji učenik Renove fudbalske škole, proveo je na terenu skoro 4.800 minuta.

Da li je umoran? Kaže da nije…

"Srećan sam zato što igram standardno i zato što nisam imao problema sa povredama. U poslednjih nekoliko godina imam sreće da me povrede zaobilaze, što nije bio slučaj na početku karijere. Sa takvim stvarima se nikad ne zna, ali radim naporno svakog dana kako se ne bih povredio i kako bih bio spreman da igram i da pomognem ekipi", naveo je on.

U narednoj utakmici sastaće se sa jednim timova čije je mreže tresao ove sezone - ekipom Voždovca!

"Naravno da mi znače golovi, ali nije mi glavni posao na utakmici da se upišem u listu strelaca", rekao je skromno.

"Gledao sam Voždovac ove sezone, zaista imaju dobar tim. Takođe, mnogim ekipama je teško da igraju na 'krovu' zbog veštačke podloge. Nismo navikli da igramo na takvom terenu, na prošlom gostovanju Voždovcu upravo zbog trave nam je bilo za nijansu teže, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu. Ne tražimo nikakav alibi, teren je isti za obe ekipe. Želimo i moramo da pobedimo tako da razmišljamo samo o nova tri boda, ne o terenu", rekao je Le Talek za sajt kluba.

Le Talek je u dosadašnjem delu sezona postigao četiri gola i, ujedno, jedan je od stranaca za koje je generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić, posle poraza u 154. "večitom derbiju" (1:3) rekao da "mogu da idu na kraju sezone, jer su se zasitili".

Crveno-beli su prvi na tabeli sa 46 bodova, koliko ima i drugoplasirani Partizan, dok je Voždovac na sedmom mestu sa 23 boda.

"Do kraja sezone moramo samo da pobeđujemo, sve ostalo je nebitno. Ne zanima nas rezultat, važno je samo da postignemo jedan gol više od protivnika i slavićemo šampionsku titulu", rekao je Le Talek, pred gostovanje na "krovu" Tržnog centra Voždovac.

"Znam da stadion na kome gostujemo ima mali kapacitet, ali svaki navijač nam zaista mnogo znači. Nadam se da će nas i na ovoj utakmici podržati, na pragu smo da napravimo novi, veliki uspeh, zato su nam navijači zaista neophodni", rekao je Le Talek.

Le Talek ima ugovor sa klubom do kraja juna 2018. godine i, utoliko, realno je da će na leto otići.

Voždovac je golom Adama Maričića pobedio Crvenu zvezdu u prvom susretu dva kluba od povratka "zmajeva" u Superligu, na jesen 2013. godine, kada je trener Voždovčana bio Nenad Lalatović. Crvena zvezda tadašnjeg trenera Slaviše Stojanovića surovo je odgovorila na "Marakani", pobedila 5:1, a onda su dva tima remizirala u prvom delu sezone 2014/15, kada je u Ljutice Bogdana bilo 2:2 (Lalatović je tada vodio crveno-bele).

Od tog duela, Zvezda je dobila šest, od kojih su četiri odigrana na Vračaru i potom na "krovu", kada su FSS i Superliga dozvolili "zmajevima" da i protiv "večitih" budu domaćini kod kuće. Rezultati su bili: 0:1, 2:3, 2:0, 0:1, 3:0 i 0:1.

Ovaj poslednji "minimalac", Crvena zvezda zabeležila je 4. decembra kada je jedini gol postigao Dušan Anđelković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar