Ћави одбио Барселону и Енрикеа!

Шта се крије иза одлуке Луиса Енрикеа да за новог тренера Барселоне "Б" предложи бившег саиграча?

Фудбал 06.05.2017 | 22:30
Ћави одбио Барселону и Енрикеа!
Од одласка Франка Рајкарда са клупе Барселоне, 2003. године, славни каталоски клуб сваки пут је имао спремно решење за тренера и, пресудно, сваки од њих радио је у "Ла Масији" и бар неко време водио Барселону "Б".

Нажалост, тешка болест и прерани одлазак Тита Виљанове, довели су до тога да је Барселона у јулу 2013. морала хитно да реагује, па је за тренера доведен аргентински стручњак Херардо Мартино, који није пре тога радио у клубу, а та епизода брзо је завршена промоцијом актуелног Луиса Енрикеа у шефа струке.

Између Рајкарда и Виљанове, то добро знате, радио је Пеп Гвардиола.

У истом смеру, Барселона размишља и сада, када се спрема за растанак са Енрикеом, али изгледа да ствари нису пошле по добром.

"Радио Барцелона" прекинуо је програм данас да би саопштио важну вест, а она се тиче одлуке легендарног фудбалера Ћавија Ернандеза, који се школује за тренера играјући фудбал у Катару, да не прихвати позив свог клуба и преузме "Б" екипу наредне сезоне.

Према сазнањима ове радио станице, уз Енрикеов благослов, клуб је контактирао Ернандеза и предложио му да наредног лета наследи Ђерарда Лопеза Секуа на клупи резервиста "Блаугране", али је одговор био одричан.

Ђерард, и сам некадашњи фудбалер Барселоне, овај тим води од јула 2015. године, али се испоставило да је изградио лош однос са Енрикеом, као и да момци који играју на "Мини Естади" игралишту покрај "Кам Ноу" стадиона не успевају да се врате у Секунду, већ таворе у Секунда Б шампионату, односно трећој лиги.

Ћави живи у Дохи, где наступа за Ал Сад, али и учествује у скупом пројекту развоја "Аспире ацадемy" пројекта, који за циљ има развој фудбала, и спорта генерално, на просторима Блиског Истока. Катар, држава од два и по милиона становника, улаже много новца на путу ка Светском првенству 2022. године који ће бити одржан у Дохи, Лусаилу, Ал Хору, Мадинату, Ал Вакраху, Ум Салалу и Ал Рајану, а извесно је да Ћави и даље не жели да напусти тај пројекат.

Наводно, он намерава да буде селектор Катара на Мундијалу у тој држави на обалама Персијског залива.

Каталонски медији већ су почели да нагађају шта се крије иза одлуке Барселоне да стане на Енрикеову страну и растане се са Ђерардом, с обзиром на то да је актуелни тренер првог тима најавио одлазак на крају сезоне.

Увелико се нагађа да ли је можда постигнут договор да Енрике остане још неко време, док Ћави не буде спреман да сам стане крај аут линије и постане први тренер клуба за који је наступао 767 пута, постигао 85 голова и освојио две титуле првака света, четири титуле првака Европе, осам титула првака Шпаније, итд, итд.

Енрике и Ернандез били су саиграчи и у Барселони, и у репрезентацији Шпаније, а као играч и тренер радили су заједно у првој Енрикеовој сезони на клупи првог тима, 2014/15.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар