Ćavi odbio Barselonu i Enrikea!

Šta se krije iza odluke Luisa Enrikea da za novog trenera Barselone "B" predloži bivšeg saigrača?

Fudbal 06.05.2017 | 22:30
Ćavi odbio Barselonu i Enrikea!
Od odlaska Franka Rajkarda sa klupe Barselone, 2003. godine, slavni kataloski klub svaki put je imao spremno rešenje za trenera i, presudno, svaki od njih radio je u "La Masiji" i bar neko vreme vodio Barselonu "B".

Nažalost, teška bolest i prerani odlazak Tita Viljanove, doveli su do toga da je Barselona u julu 2013. morala hitno da reaguje, pa je za trenera doveden argentinski stručnjak Herardo Martino, koji nije pre toga radio u klubu, a ta epizoda brzo je završena promocijom aktuelnog Luisa Enrikea u šefa struke.

Između Rajkarda i Viljanove, to dobro znate, radio je Pep Gvardiola.

U istom smeru, Barselona razmišlja i sada, kada se sprema za rastanak sa Enrikeom, ali izgleda da stvari nisu pošle po dobrom.

"Radio Barcelona" prekinuo je program danas da bi saopštio važnu vest, a ona se tiče odluke legendarnog fudbalera Ćavija Ernandeza, koji se školuje za trenera igrajući fudbal u Kataru, da ne prihvati poziv svog kluba i preuzme "B" ekipu naredne sezone.

Prema saznanjima ove radio stanice, uz Enrikeov blagoslov, klub je kontaktirao Ernandeza i predložio mu da narednog leta nasledi Đerarda Lopeza Sekua na klupi rezervista "Blaugrane", ali je odgovor bio odričan.

Đerard, i sam nekadašnji fudbaler Barselone, ovaj tim vodi od jula 2015. godine, ali se ispostavilo da je izgradio loš odnos sa Enrikeom, kao i da momci koji igraju na "Mini Estadi" igralištu pokraj "Kam Nou" stadiona ne uspevaju da se vrate u Sekundu, već tavore u Sekunda B šampionatu, odnosno trećoj ligi.

Ćavi živi u Dohi, gde nastupa za Al Sad, ali i učestvuje u skupom projektu razvoja "Aspire academy" projekta, koji za cilj ima razvoj fudbala, i sporta generalno, na prostorima Bliskog Istoka. Katar, država od dva i po miliona stanovnika, ulaže mnogo novca na putu ka Svetskom prvenstvu 2022. godine koji će biti održan u Dohi, Lusailu, Al Horu, Madinatu, Al Vakrahu, Um Salalu i Al Rajanu, a izvesno je da Ćavi i dalje ne želi da napusti taj projekat.

Navodno, on namerava da bude selektor Katara na Mundijalu u toj državi na obalama Persijskog zaliva.

Katalonski mediji već su počeli da nagađaju šta se krije iza odluke Barselone da stane na Enrikeovu stranu i rastane se sa Đerardom, s obzirom na to da je aktuelni trener prvog tima najavio odlazak na kraju sezone.

Uveliko se nagađa da li je možda postignut dogovor da Enrike ostane još neko vreme, dok Ćavi ne bude spreman da sam stane kraj aut linije i postane prvi trener kluba za koji je nastupao 767 puta, postigao 85 golova i osvojio dve titule prvaka sveta, četiri titule prvaka Evrope, osam titula prvaka Španije, itd, itd.

Enrike i Ernandez bili su saigrači i u Barseloni, i u reprezentaciji Španije, a kao igrač i trener radili su zajedno u prvoj Enrikeovoj sezoni na klupi prvog tima, 2014/15.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar