Хрвати долазе у Србију "под нож"

Мушкарци из Хрватске, Словеније и Црне Горе масовно долазе у Србију на операцију повећавања пениса.  

Србија 05.05.2017 | 08:00
Хрвати долазе у Србију "под нож"
Према речима лекара, комшије хрле у Србију на “поправку мушкости”, јер имамо добре стручњаке, захват је јефтинији, а и мушкарци су сигурнији да нико неће сазнати да су свој понос морали да дораде.

Код пластичних хирурга у Србији операција кошта око 3.000 евра, док је у Хрватској и Словенији бар дупло више. Овај захват постао је апсолутни хит у пластичној хирургији и за њим влада велико интересовање, па су ординације пуне.

Пластични хирург др Димитрије Панфилов каже да последњих година под нож одлази велики број пацијената из земаља региона који имају проблем са величином полног органа. Он тврди да је операција решење за мушкарце који све чешће оболевају од Пејронијеве болести, која доводи до скраћивања пениса, слабљења ерекције и бола.

Међутим, многи и без здравствених проблема долазе на операцију јер само желе да повећају полни орган.

"Повећавање пениса, уколико није из здравствених разлога, најчешће траже мушкарци који имају комплекс због величине свог органа. То утиче на њихову психу, не могу да задовоље партнерку и самим тим сексуални живот им представља ноћну мору. Како време пролази, код њих се јавља и осећај срамоте. Зато се Хрвати, Црногорци, али и Срби и те како одлучују за ову интервенцију, јер важе за мачо мушкарце", прича др Панфилов.

Према његовим речима, ова операција се ради у тоталној анестезији и траје око сат и по.



"Пацијент се успава и захват се ради у три фазе. Помоћу пластике кожа пениса се продужава, а затим се засече лигамент испод стидне кости како бисмо могли што више дужине да извучемо. То се потом лепо фиксира, зашије, а онда с еу нову величину убризга одређена количина масног ткива како би имали и дужи и дебљи пенис. Медицински, пенис највише може да се продужи за 5 центиметара", објашњава др Панфилов и додаје да је две недеље после захвата секс строго забрањен.

Сексолог и уролог др Александар Милошевић истиче да мушкарци из Хрватске, али и осталих земаља региона, у великом броју долазе у српске ординације, јер је наш тим гениталних хирурга међу најбољима у Европи.

"Последњих година расте број пацијената који желе да поправе свој полни орган, увећају га или исправе. Србија има најбоље стручњаке који су учили од покојног професора Саве Перовића и нема грешке у раду када су овакве интервенције у питању. Поред здравстевних проблема, мушкарци се на овај корак најчешће одлучују како би с ехвалили својом “алатком” и били пуни самопоуздања приликом сексуалних односа", истиче др Милошевић.

Он, међутим, саветује мушкарце да воде рачуна о жељеној величини, јер иако повећају полни орган, нема гаранције да ће њихов сексуални живот бити бољи.

"Најбоље је имати просечан пенис, а то је између 9 и 16 центиметара. Што је пенис већи, ерекција се теже постиже и одржава. Зато је најбоље консултовати се са лекаром и обавити све потребне прегледе пре саме интервенције", сматра др Милошевић.

Психотерапеут др Зоран Миливојевић упозорава да је скоро трећина мушкараца незадовољна својим полним органом и да то озбиљно може да наруши њихов сексуални, али и друштвени живот.

"Полни орган је симбол мушкости и уколико ту нешто не штима, код мучкараца се јављају комплекси различитих врста. Ако мушкарац схвати да је његов пенис недовољно велики и дебео, то ће утицати на његову психу. Јављаће се осећај срамоте и недовољно самопоуздања, што ће као крајњи исход имати лош сексуални живот, повлачење у себе и психичке проблеме. Зато мушкарци прибегавају тазличитим помагалима, па чак и хируршким захватима", каже др Миливојевић.

Извор: Информер

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БОА

05.05.2017 09:19

Шта је боље? Мал ал' техничар или велик, а кркан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

05.05.2017 09:20

Ту несто није у реду. Сви би да продузе само Босњаци скрацују!?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

05.05.2017 11:13

Еее ти знаш..., јеси ли их то све препипао???

Name

трн

05.05.2017 11:28

Глупог наслова бозе мој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

05.05.2017 20:37

Под мач бато !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

06.05.2017 09:34

Шта је коцкасти. Мали вам пимпек. Ништа зато. Не морате плаћати операције. Ето нас тамо да одрадимо Шокице. Ви уштедите новце а нама лијепо.

ОДГОВОРИТЕ