Hrvati dolaze u Srbiju "pod nož"

Muškarci iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore masovno dolaze u Srbiju na operaciju povećavanja penisa.  

Srbija 05.05.2017 | 08:00
Hrvati dolaze u Srbiju "pod nož"
Prema rečima lekara, komšije hrle u Srbiju na “popravku muškosti”, jer imamo dobre stručnjake, zahvat je jeftiniji, a i muškarci su sigurniji da niko neće saznati da su svoj ponos morali da dorade.

Kod plastičnih hirurga u Srbiji operacija košta oko 3.000 evra, dok je u Hrvatskoj i Sloveniji bar duplo više. Ovaj zahvat postao je apsolutni hit u plastičnoj hirurgiji i za njim vlada veliko interesovanje, pa su ordinacije pune.

Plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov kaže da poslednjih godina pod nož odlazi veliki broj pacijenata iz zemalja regiona koji imaju problem sa veličinom polnog organa. On tvrdi da je operacija rešenje za muškarce koji sve češće obolevaju od Pejronijeve bolesti, koja dovodi do skraćivanja penisa, slabljenja erekcije i bola.

Međutim, mnogi i bez zdravstvenih problema dolaze na operaciju jer samo žele da povećaju polni organ.

"Povećavanje penisa, ukoliko nije iz zdravstvenih razloga, najčešće traže muškarci koji imaju kompleks zbog veličine svog organa. To utiče na njihovu psihu, ne mogu da zadovolje partnerku i samim tim seksualni život im predstavlja noćnu moru. Kako vreme prolazi, kod njih se javlja i osećaj sramote. Zato se Hrvati, Crnogorci, ali i Srbi i te kako odlučuju za ovu intervenciju, jer važe za mačo muškarce", priča dr Panfilov.

Prema njegovim rečima, ova operacija se radi u totalnoj anesteziji i traje oko sat i po."Pacijent se uspava i zahvat se radi u tri faze. Pomoću plastike koža penisa se produžava, a zatim se zaseče ligament ispod stidne kosti kako bismo mogli što više dužine da izvučemo. To se potom lepo fiksira, zašije, a onda s eu novu veličinu ubrizga određena količina masnog tkiva kako bi imali i duži i deblji penis. Medicinski, penis najviše može da se produži za 5 centimetara", objašnjava dr Panfilov i dodaje da je dve nedelje posle zahvata seks strogo zabranjen.

Seksolog i urolog dr Aleksandar Milošević ističe da muškarci iz Hrvatske, ali i ostalih zemalja regiona, u velikom broju dolaze u srpske ordinacije, jer je naš tim genitalnih hirurga među najboljima u Evropi.

"Poslednjih godina raste broj pacijenata koji žele da poprave svoj polni organ, uvećaju ga ili isprave. Srbija ima najbolje stručnjake koji su učili od pokojnog profesora Save Perovića i nema greške u radu kada su ovakve intervencije u pitanju. Pored zdravstevnih problema, muškarci se na ovaj korak najčešće odlučuju kako bi s ehvalili svojom “alatkom” i bili puni samopouzdanja prilikom seksualnih odnosa", ističe dr Milošević.

On, međutim, savetuje muškarce da vode računa o željenoj veličini, jer iako povećaju polni organ, nema garancije da će njihov seksualni život biti bolji.

"Najbolje je imati prosečan penis, a to je između 9 i 16 centimetara. Što je penis veći, erekcija se teže postiže i održava. Zato je najbolje konsultovati se sa lekarom i obaviti sve potrebne preglede pre same intervencije", smatra dr Milošević.

Psihoterapeut dr Zoran Milivojević upozorava da je skoro trećina muškaraca nezadovoljna svojim polnim organom i da to ozbiljno može da naruši njihov seksualni, ali i društveni život.

"Polni organ je simbol muškosti i ukoliko tu nešto ne štima, kod mučkaraca se javljaju kompleksi različitih vrsta. Ako muškarac shvati da je njegov penis nedovoljno veliki i debeo, to će uticati na njegovu psihu. Javljaće se osećaj sramote i nedovoljno samopouzdanja, što će kao krajnji ishod imati loš seksualni život, povlačenje u sebe i psihičke probleme. Zato muškarci pribegavaju tazličitim pomagalima, pa čak i hirurškim zahvatima", kaže dr Milivojević.

Izvor: Informer

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

BOA

05.05.2017 11:19

Šta je bolje? Mal al' tehničar ili velik, a krkan?

ODGOVORITE
Name

X

05.05.2017 11:20

Tu nesto nije u redu. Svi bi da produze samo Bosnjaci skracuju!?!?!

ODGOVORITE
Name

Sale

05.05.2017 13:13

Eee ti znaš..., jesi li ih to sve prepipao???

Name

trn

05.05.2017 13:28

Glupog naslova boze moj.

ODGOVORITE
Name

Sale

05.05.2017 22:37

Pod mač bato !!!

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

06.05.2017 11:34

Šta je kockasti. Mali vam pimpek. Ništa zato. Ne morate plaćati operacije. Eto nas tamo da odradimo Šokice. Vi uštedite novce a nama lijepo.

ODGOVORITE