Око Груевског пљачка и корупција

Поводом оптужби лидера Социјалдемократског савеза Македоније (СД-СМ) Зорана Заева да је бивши македонски премијер Никола Груевски, док је био на власти, са својим сарадницима изнео из земље више од пет милијарди евра, новинар Њузвика Милован Јовановић каже да је ово само још један у низу доказа који показују како је и колико влада Груевског у последњих десет година огрезла у криминалу и корупцији.

Регион 05.05.2017 | 07:20
Око Груевског пљачка и корупција
Он додаје да је у Македонији, за време власти Груевског, дошло до спајања партије и државе, контроле медија и институција од стране ВМРО-ДПМНЕ.

"Брутално су се рушили демократски стандарди, а цветали су корупција и криминал. Све је кулминирало 2014, кад су одржани председнички и парламентарни избори и кад је опозиција са Заевим на челу објавила да не признаје резултате избора и да ће бојкотовати рад Скупштине", каже наш саговорник и додаје: 

"У фебруару 2015. шеф СД-СМ Зоран Заев кренуо је да објављује такозване медијске бомбе које показују и доказују бројне злоупотребе владе Николе Груевског, као што су прислушкивање новинара, корупција, утицај на правосуђе. Тада су се кључни актери на међународној позорници заинтересовали за стање у Македонији и издејствовали техничку владу, коју је водио и још увек води Емил Димитријев."

"Када су одржани парламентарни избори у децембру 2016. и саопштени резултати, јасно је било да Груевски и његов ВМРО-ДПМНЕ одлазе у опозицију.- Одбијањем да мирно преда власт, Груевски је одлучио да пође Милошевићевим путем, који води у сукобе, кризу и амбис. Упад у парламент и напад на Заева, Зијадина Селу и друге посланике једна је од последњих тачака те крваве представе", објашњава Јовановић.

Извор: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нажалост, али тако је

05.05.2017 06:22

Миле = Груески...па се сад сакривају иза "патротизма" иако са тим немају ама баш ништа...уз контролу судства, полиције и медија. Диктатори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селман-КРИМИ

05.05.2017 06:42

Недај се Баја, корумпирано правосуђе под мојом контролом ће те заштитити

Name

хмммммм

05.05.2017 06:37

Нека све му пусто било кад је признао Косово,криминалци првог реда али заиграла мецка и пред његовим вратима..Нека се спреме Црногорци они су на реду да им завиори албанска застава у парламенту..Ко изда брата,на"ебе од дзелата !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Палата

05.05.2017 06:49

Па Милорад Додик је изнио висе од пет милијарди па ова сиротиња јос цути али видим ипак се комеса бице ту сваста а најгоре по резимлије.

ОДГОВОРИТЕ