Концерт - У инат седамдесет петој

Концерт Корнелија - Бате Ковача под називом "У инат седамдесет петој" биће одржан у понедјељак, 8. маја од 20 сати на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

Забава 04.05.2017 | 19:02
Концерт - У инат седамдесет петој
На програму ће бити неке од његових најљепших поп пјесама, као што су "Станица Подлугови", "Једна зима с Кристином", "Април у Београду", "Звао сам је Емили", "Ти си ми у крви", "Палим се на свинг", "Продужи даље", "Мило моје", "Јутро ће променити све"…

- Одабрао сам по свом укусу пјесме које би требало да се чују, али сам, наравно, да бих задовољио публику, водио рачуна о томе да то буду дугогодишње успјешне нумере које су преживеле по 30, 35 година. Такође, да бих и ја био задовољан, представићу и нешто што се није чуло раније, значи биће и неких нових нумера, рецимо два мушко-женска дуета која ће бити пласирана, надам се, за годину, годину и по као део мјузикла. Ту сам открио два сјајна женска вокала, Браниславу Подрумац и из Сарајева Аиду Мушановић - каже Корнелије Ковач за “Блиц”.



Он додаје да ће на концерту бити 18 гостију, од којих ће неки отпјевати по двије пјесме, а међу њима је и звезда фолк музике Лепа Брена.

- Лепа Брена ће пјевати "Париски локал" и "Сањам". Она сјајно пјева обје ове моје композиције, а ја не бјежим од онога што сам радио за неког, поготово ако је то квалитетно интерпретирано. И не очекујем никакве скандале због тога. Ја сам ван тога - истиче он.

Од осталих гостију публика ће моћи да чује Бисеру Велетанлић, Жељка Јоксимовића, Сергеја Ћетковића, Тању Бањанин, Марију Шерифовић, Сашу Васића, Филипа Жмахера, Ђорђа Давида, Александру Ковач, Сеада Мемића Вајту, Душана Свилара.

Вокална група "Константин" из Ниша извешће двије ударне пјесме из Чолиног репертоара пошто Здравко Чолић не може да дође. Они ће пјевати "Ти си ми у крви" и "Сонату" од "Корни групе".

- Биће и Никола Роквић, што је једна новина јер никада нисам сарађивао са млађим људима који су почињали са народном музиком, међутим, открио сам да дечко има веома лијепе способности да интерпретира популарну музику на свој начин, што мене у таквим стварима највише интересује. Он ће пјевати "Април у Београду". Сада ће људи да се питају како ће он то. Е па, тако лепо... - наводи познати композитор, и додаје да није успјео да реализује првобитну замисао да од Радио Београда добије ревијски или гудачки ансамбл.



Један од гостију на концерту биће и Жарко Данчуо.

- Интересантно је да смо се Жарко и ја некада срели на Опатијском фестивалу, он је изводио неке моје пјесме, попричали смо и ја му кажем: "Знаш, ја се селим из Сарајева у Београд", а он ме погледа и каже: "Па и ја сам ријешио да пређем у Београд". И тако смо ми дошли овде у исто вријеме. У то вријеме је био "Шлагер сезоне", и ја напишем пјесму "Мој професор", која је посвећена мом професору с музичке академије. Жарко је то пјевао, па смо добили награду жирија... Драго ми је што ће и он сада да наступи.

- Овако, биће шесторо нас који ћемо пратити пјеваче и покушаћемо максимално да изнесемо те композиције - закључује Ковач.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

за добра стара времена

05.05.2017 08:56

Добри, дивни Бата Ковач, композитор који је изњедрио толико дивних пјесама. Овај концерт ће сигурно многе посјетитеље вратити у добра стара времена, када се стварала дивна музика- евергрин, када су само квалитетни пјевачи интерпретирали сјајне музичке нумере, са дивним и топлим текстовима и још љепшом музиком.

ОДГОВОРИТЕ