Пукла Додикова и Бакирова већина

Недавно је на Скупштини општине Сребреница формирана нова већина у коју није ушао СНСД Милорада Додика. Предсједник ове странке казао је да "ће Срби ускоро имати већину у Сребреници". Садик Ахметовић, посланик у Парламенту БиХ и предсједник УО Меморијални центар Поточари, казао је да је предсједник РС "или неинформисан или глуми".

Босна и Херцеговина 04.05.2017 | 17:53
Пукла Додикова и Бакирова већина
Милорад Додик је очито неинформисан или глуми да не зна какво је право стање кад је у питању већина у Сребреници. СНСД је потписао коалициони договор са бившим предсједником СДА Хамдијом Фејзићем који није подржало двије трећине одборника СДА који су на крају формирали Клуб повратника Бошњака у Сребреницу", казао је Ахметовић.

"Смијењена већина је већина Милорада Додика и Бакира Изетбеговића, односно два одборника СДА који имају директну подршку Бакира Изетбеговића а шире јавности. Знамо Додиков начин провођења демократије, али је право изненађење да таквој врсти договора који је елиминисао бошњачку вољу даје предсједник СДА Бакир Изетбеговић што је потврдио и на посљедњој сједници Предсједништва СДА", тврди Ахметовић.

"Права истина о новој већини у Сребреници је да је одбачен договор Додик - Изетбеговић и заједнички принципи на којима воде политику, а то је сила и бахатост који су у Сребреници добили црвени картон од повратника Бошњака и Срба који живе у Сребреници", каже он.

"Наиме, у већини су одборници са листе СДА повратници које је Изетбеговић одбацио и напад на исте који су били чланови Повјереништва није заштитио јер је стао и остао на страни оних који су на Адила Османовица и Бошњаке повратнике организовали физички напад. Сребреница је сензибилно мјесто и једино са чим се могу сложиити да сва спорна питања треба рјешавати разговором као помоћи свим грађанима општине Сребреница и како им осигурати бољу будућност", закључио је Ахметовић.

Нову већину у Скупштини општине Сребреница чине четири одборника СДА, један одборник СБиХ, два СДС-а, по један из Српске радикалне странке, ПДП-а и Просперитета за Сребреницу те бивши одборник СДП-а, Зулфо Салиховић.

Алија Табакаовић именован је за предсједника Скупштине Опћине Сребреница, а за потпредсједника Миле Станојевић.

(Н1)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Витез Која

04.05.2017 16:45

пуци це нама и дрзава све ми се цини. Јуце нових 50мил задузења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуковник

05.05.2017 04:26

Први пут је начелник Србин, и ове српске потурице из СДС-а се продају и направе већину са СДА. ЈАДНО!

Name

Дарко Миха

04.05.2017 16:48

Полако се и Додидику и Изетбеговићу топи моћ коју су стекли манипулацијама и варањем властитих народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

04.05.2017 16:50

Додик и Изетбеговић су истински савезници који су увјек један другог чупали када су требали остати без фотеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Миха

04.05.2017 18:42

Као и увјек када српске странке направе договор то СНСД то својим сплеткама поквари и то им није довољно него онда криве друге за своје нечасне игранке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Номад

04.05.2017 19:42

Ко овдје пије а ко плаћа? Додик изгледа није информисан. Нека ангажује још једног савјетника за извјештавање из Сребренице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

04.05.2017 20:36

Још један покушај манипулације СНСД, али овај пут им неће проћи више су их сви прочитали.

ОДГОВОРИТЕ