Pukla Dodikova i Bakirova većina

Nedavno je na Skupštini opštine Srebrenica formirana nova većina u koju nije ušao SNSD Milorada Dodika. Predsjednik ove stranke kazao je da "će Srbi uskoro imati većinu u Srebrenici". Sadik Ahmetović, poslanik u Parlamentu BiH i predsjednik UO Memorijalni centar Potočari, kazao je da je predsjednik RS "ili neinformisan ili glumi".

Bosna i Hercegovina 04.05.2017 | 17:53
Pukla Dodikova i Bakirova većina
Milorad Dodik je očito neinformisan ili glumi da ne zna kakvo je pravo stanje kad je u pitanju većina u Srebrenici. SNSD je potpisao koalicioni dogovor sa bivšim predsjednikom SDA Hamdijom Fejzićem koji nije podržalo dvije trećine odbornika SDA koji su na kraju formirali Klub povratnika Bošnjaka u Srebrenicu", kazao je Ahmetović.

"Smijenjena većina je većina Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića, odnosno dva odbornika SDA koji imaju direktnu podršku Bakira Izetbegovića a šire javnosti. Znamo Dodikov način provođenja demokratije, ali je pravo iznenađenje da takvoj vrsti dogovora koji je eliminisao bošnjačku volju daje predsjednik SDA Bakir Izetbegović što je potvrdio i na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDA", tvrdi Ahmetović.

"Prava istina o novoj većini u Srebrenici je da je odbačen dogovor Dodik - Izetbegović i zajednički principi na kojima vode politiku, a to je sila i bahatost koji su u Srebrenici dobili crveni karton od povratnika Bošnjaka i Srba koji žive u Srebrenici", kaže on.

"Naime, u većini su odbornici sa liste SDA povratnici koje je Izetbegović odbacio i napad na iste koji su bili članovi Povjereništva nije zaštitio jer je stao i ostao na strani onih koji su na Adila Osmanovica i Bošnjake povratnike organizovali fizički napad. Srebrenica je senzibilno mjesto i jedino sa čim se mogu složiiti da sva sporna pitanja treba rješavati razgovorom kao pomoći svim građanima opštine Srebrenica i kako im osigurati bolju budućnost", zaključio je Ahmetović.

Novu većinu u Skupštini opštine Srebrenica čine četiri odbornika SDA, jedan odbornik SBiH, dva SDS-a, po jedan iz Srpske radikalne stranke, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu te bivši odbornik SDP-a, Zulfo Salihović.

Alija Tabakaović imenovan je za predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, a za potpredsjednika Mile Stanojević.

(N1)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Vitez Koja

04.05.2017 16:45

puci ce nama i drzava sve mi se cini. Juce novih 50mil zaduzenja

ODGOVORITE
Name

Pukovnik

05.05.2017 04:26

Prvi put je načelnik Srbin, i ove srpske poturice iz SDS-a se prodaju i naprave većinu sa SDA. JADNO!

Name

Darko Miha

04.05.2017 16:48

Polako se i Dodidiku i Izetbegoviću topi moć koju su stekli manipulacijama i varanjem vlastitih naroda

ODGOVORITE
Name

Mitar

04.05.2017 16:50

Dodik i Izetbegović su istinski saveznici koji su uvjek jedan drugog čupali kada su trebali ostati bez fotelja

ODGOVORITE
Name

Darko Miha

04.05.2017 18:42

Kao i uvjek kada srpske stranke naprave dogovor to SNSD to svojim spletkama pokvari i to im nije dovoljno nego onda krive druge za svoje nečasne igranke.

ODGOVORITE
Name

Nomad

04.05.2017 19:42

Ko ovdje pije a ko plaća? Dodik izgleda nije informisan. Neka angažuje još jednog savjetnika za izvještavanje iz Srebrenice.

ODGOVORITE
Name

Mitar

04.05.2017 20:36

Još jedan pokušaj manipulacije SNSD, ali ovaj put im neće proći više su ih svi pročitali.

ODGOVORITE