Додик актер српских подјела

Након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, начелник Сребренице Младен Грујичић (СНСД) разговарао је и са предсједником СДС Вукотом Говедарицом у Народној скупштини Републике Српске, јавио је Н1.

Република Српска 04.05.2017 | 17:13
Додик актер српских подјела
Говедарица је казао да подржава Грујичића и његов рад, али да не подржава, како је рекао, "Орићеву већину" у Скупштини општине Сребреница.

Грујичић је на позицију начелника Сребренице изабран као заједнички кандидат српских странака у том граду. Он је данас на прес-конференцији потврдио да је члан СНСД-а.

Нову већину у Скупштини општине Сребреница чине четири одборника СДА, један одборник СБиХ, два СДС-а, по један из Српске радикалне странке, ПДП-а и Просперитета за Сребреницу те бивши одборник СДП-а, Зулфо Салиховић.

Алија Табакаовић именован је за предсједника Скупштине Опћине Сребреница, а за потпредсједника Миле Станојевић.

Говедарица је изјавио данас да је Милорад Додик „вјечити актер српских подјела, а једна од тих првих подјела је било и искључење СДС из власти у Сребреници 2000.године“.

Одбацивши данашње оптужбе предсједника СНСД-а, да је СДС крив за српско нејединство у Сребреници, Говедарица је изјавио новинарима да Додик није говорио истину када је рекао да је данашњи састанак у Палати РС-а сазван на иницијативу предсједника ОО СДС-а у Сребреници Момчила Цвјетиновића, а који се онда није појавио на састанку с Додиком и начелником Сребренице.

Лидер СДС-а је казао да та странка може да води рачуна о српском народу у Сребреници.

"Не желимо да с већином Насера Орића, у којој је и Хакија Мехољић, правимо скупштинску већину у Сребреници", устврдио је Говедарица. 

(Н1)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

цалензи бите цалензи

04.05.2017 15:26

Ништа он не дијели он узима све за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

04.05.2017 16:01

Додик је потпуно уништио Србе западно од Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.05.2017 12:24

Ти си бас болестан.

Name

Србин из Македоније

04.05.2017 17:23

Кренуло је боље вријеме са југа из Македоније. Одлази вјероватно и у затвор Грујевски, нарко мафијаш, корумпирани диктатор, зло. Доће и Ваш Додик на ред. Ви што читате Грујевски влада у македонији од 1999, као и Додик код нас, али Груевски није имао прекид. Онај Џафери што је сада прешао код Заева, он је био добар Груевском док је био у власти са Груевским. Груевски је признао Косово и Метохију, гласао да Косову буде члан УНЕСК-а, затварао српске свештенике и Срби то не знају и не знате и Ви што читате. Подржава ју га Шешељ, Мило Ђукановић, Дачић, Вучић, Додик, Карамарко. Сви који га подржавају су као он или су сарађивали са њим. Заев је први дан рекао да на следећем гласању неће гласати да Косово буде члан УНЕСК-а и да су Срби и Македонци браћа. Ја не знам како ће ствари ићи, али на ове изјаве Заева Дачић је реаговао негативно. Видите Ви на основу тога како се односе према Груевском да ли су добри или зло. Груевски да је био супер, а у Македонији је хаос у привреди, да је био супер требао би већ давно отићи , па није монарх, а то вриједи и за Србију, Црну Гору, БиХ, Републику Српску и Хрватску. Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

04.05.2017 22:46

Грујицицу,цим не мозес да радис како ти лало наредјује одмах јурис у БЛ,и молис за помоц,ти си био кандидат свих Срба,а не снсд,а понасас се као мали лало.Јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

04.05.2017 23:17

У овој Додиковој РС или имас у изобиљу или немас за кифле. Ово је пропаст српског народа у Босни. Ја све продајем И идем за Србију ЦИГАНИ АРАПИ И СИПТАРИ ИМАЈУ ПОПУСТ 15%. СРПСКО САРАЈЕВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕ

05.05.2017 20:35

Само сви на улице! А на избориме није битно ко гласа, него, ко броји гласове!

ОДГОВОРИТЕ