Dodik akter srpskih podjela

Nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, načelnik Srebrenice Mladen Grujičić (SNSD) razgovarao je i sa predsjednikom SDS Vukotom Govedaricom u Narodnoj skupštini Republike Srpske, javio je N1.

Republika Srpska 04.05.2017 | 17:13
Dodik akter srpskih podjela
Govedarica je kazao da podržava Grujičića i njegov rad, ali da ne podržava, kako je rekao, "Orićevu većinu" u Skupštini opštine Srebrenica.

Grujičić je na poziciju načelnika Srebrenice izabran kao zajednički kandidat srpskih stranaka u tom gradu. On je danas na pres-konferenciji potvrdio da je član SNSD-a.

Novu većinu u Skupštini opštine Srebrenica čine četiri odbornika SDA, jedan odbornik SBiH, dva SDS-a, po jedan iz Srpske radikalne stranke, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu te bivši odbornik SDP-a, Zulfo Salihović.

Alija Tabakaović imenovan je za predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, a za potpredsjednika Mile Stanojević.

Govedarica je izjavio danas da je Milorad Dodik „vječiti akter srpskih podjela, a jedna od tih prvih podjela je bilo i isključenje SDS iz vlasti u Srebrenici 2000.godine“.

Odbacivši današnje optužbe predsjednika SNSD-a, da je SDS kriv za srpsko nejedinstvo u Srebrenici, Govedarica je izjavio novinarima da Dodik nije govorio istinu kada je rekao da je današnji sastanak u Palati RS-a sazvan na inicijativu predsjednika OO SDS-a u Srebrenici Momčila Cvjetinovića, a koji se onda nije pojavio na sastanku s Dodikom i načelnikom Srebrenice.

Lider SDS-a je kazao da ta stranka može da vodi računa o srpskom narodu u Srebrenici.

"Ne želimo da s većinom Nasera Orića, u kojoj je i Hakija Meholjić, pravimo skupštinsku većinu u Srebrenici", ustvrdio je Govedarica. 

(N1)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

calenzi bite calenzi

04.05.2017 15:26

Ništa on ne dijeli on uzima sve za sebe.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

04.05.2017 16:01

Dodik je potpuno uništio Srbe zapadno od Drine.

ODGOVORITE
Name

Re

06.05.2017 12:24

Ti si bas bolestan.

Name

Srbin iz Makedonije

04.05.2017 17:23

Krenulo je bolje vrijeme sa juga iz Makedonije. Odlazi vjerovatno i u zatvor Grujevski, narko mafijaš, korumpirani diktator, zlo. Doće i Vaš Dodik na red. Vi što čitate Grujevski vlada u makedoniji od 1999, kao i Dodik kod nas, ali Gruevski nije imao prekid. Onaj Džaferi što je sada prešao kod Zaeva, on je bio dobar Gruevskom dok je bio u vlasti sa Gruevskim. Gruevski je priznao Kosovo i Metohiju, glasao da Kosovu bude član UNESK-a, zatvarao srpske sveštenike i Srbi to ne znaju i ne znate i Vi što čitate. Podržava ju ga Šešelj, Milo Đukanović, Dačić, Vučić, Dodik, Karamarko. Svi koji ga podržavaju su kao on ili su sarađivali sa njim. Zaev je prvi dan rekao da na sledećem glasanju neće glasati da Kosovo bude član UNESK-a i da su Srbi i Makedonci braća. Ja ne znam kako će stvari ići, ali na ove izjave Zaeva Dačić je reagovao negativno. Vidite Vi na osnovu toga kako se odnose prema Gruevskom da li su dobri ili zlo. Gruevski da je bio super, a u Makedoniji je haos u privredi, da je bio super trebao bi već davno otići , pa nije monarh, a to vrijedi i za Srbiju, Crnu Goru, BiH, Republiku Srpsku i Hrvatsku. Pozdrav...

ODGOVORITE
Name

Mile

04.05.2017 22:46

Grujicicu,cim ne mozes da radis kako ti lalo naredjuje odmah juris u BL,i molis za pomoc,ti si bio kandidat svih Srba,a ne snsd,a ponasas se kao mali lalo.Jadno.

ODGOVORITE
Name

Borac rs

04.05.2017 23:17

U ovoj Dodikovoj RS ili imas u izobilju ili nemas za kifle. Ovo je propast srpskog naroda u Bosni. Ja sve prodajem I idem za Srbiju CIGANI ARAPI I SIPTARI IMAJU POPUST 15%. SRPSKO SARAJEVO.

ODGOVORITE
Name

EE

05.05.2017 20:35

Samo svi na ulice! A na izborime nije bitno ko glasa, nego, ko broji glasove!

ODGOVORITE