Бошњаци траже заштиту интереса

Клуб Бошњака у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ покренуће питање заштите виталног националног интереса пред Уставним судом БиХ због измјена и допуна Изборног закона БиХ.

Босна и Херцеговина 04.05.2017 | 14:06
Бошњаци траже заштиту интереса
Након што је на данашњој сједници овог дома одлучено да разматрање измјена и допуна Изборног закона БиХ иде у хитну процедуру, Клуб Бошњака у овом дому одлучио је покренути питање заштите виталног националног интереса.

На данашњој сједници, а након гласања, разматрање измјена и допуна Изборног закона по хитној процедури стављено је на дневни ред као прва тачка.

За ову тачку и разматрање по хитном поступку гласало је осам делегата из ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СНСД-а и ХСС-а. Против су били делегати из СДА, СДС-а и СББ-а, њих седам.

Клуб делегата хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ је 28. априла у парламентарну процедуру доставио Приједлог измјена и допуна Изборног закона БиХ.

Како је тада саопштено из ПСБиХ, предложеним измјенама и допунама регулише се избор чланова Предсједништва БиХ, имплементира се Одлука Уставног суда БиХ, то јест избор делегата у Дому народа Федерације БиХ, те Одлука Уставног суда БиХ која се тиче избора у Граду Мостару.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ово неце на добро

04.05.2017 13:37

Човић игра опасну игру за коју ће морати платити цијену заједно са Милетом јер ово је очит покушај додатне дестабилизације прилика у БиХ!!! Чега се ова криминална двојка ухвати то пропадне!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

04.05.2017 17:15

ООде Посавина као и Брцко сто је отисло,продаје Миле све пореду,Народе гласајте за Милу и СНСД,сигуран Вам је јарам око врата.ХДЗ 1990е је повео рат против истребљења Срба,а ја и остали моји суборци провели пет година по ратистима,док је овај се бавио сверцом,а данас тргује оним за ста се није борио и то са насим Непријатељима.Има ли ико паметан да овоме свему стане на пут.

ОДГОВОРИТЕ