Bošnjaci traže zaštitu interesa

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH pokrenuće pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa pred Ustavnim sudom BiH zbog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Bosna i Hercegovina 04.05.2017 | 14:06
Bošnjaci traže zaštitu interesa
Nakon što je na današnjoj sjednici ovog doma odlučeno da razmatranje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH ide u hitnu proceduru, Klub Bošnjaka u ovom domu odlučio je pokrenuti pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Na današnjoj sjednici, a nakon glasanja, razmatranje izmjena i dopuna Izbornog zakona po hitnoj proceduri stavljeno je na dnevni red kao prva tačka.

Za ovu tačku i razmatranje po hitnom postupku glasalo je osam delegata iz HDZ BiH, HDZ 1990, SNSD-a i HSS-a. Protiv su bili delegati iz SDA, SDS-a i SBB-a, njih sedam.

Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je 28. aprila u parlamentarnu proceduru dostavio Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Kako je tada saopšteno iz PSBiH, predloženim izmjenama i dopunama reguliše se izbor članova Predsjedništva BiH, implementira se Odluka Ustavnog suda BiH, to jest izbor delegata u Domu naroda Federacije BiH, te Odluka Ustavnog suda BiH koja se tiče izbora u Gradu Mostaru.

(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ovo nece na dobro

04.05.2017 13:37

Čović igra opasnu igru za koju će morati platiti cijenu zajedno sa Miletom jer ovo je očit pokušaj dodatne destabilizacije prilika u BiH!!! Čega se ova kriminalna dvojka uhvati to propadne!!!!

ODGOVORITE
Name

Zoki

04.05.2017 17:15

OOde Posavina kao i Brcko sto je otislo,prodaje Mile sve poredu,Narode glasajte za Milu i SNSD,siguran Vam je jaram oko vrata.HDZ 1990e je poveo rat protiv istrebljenja Srba,a ja i ostali moji suborci proveli pet godina po ratistima,dok je ovaj se bavio svercom,a danas trguje onim za sta se nije borio i to sa nasim Neprijateljima.Ima li iko pametan da ovome svemu stane na put.

ODGOVORITE