Русија осудила изјаве Харадинаја

Јесу ли Брисел и Вашингтон солидарни са Харадинајем или једноставно не могу да уразуме своје штићенике - питају Руси.

Свијет 03.05.2017 | 21:44
Русија осудила изјаве Харадинаја
Министарство спољних послова Руске Федерације осудило је данас “агресивне изјаве” Рамуша Харадинаја упућене на адресу Београда и српског руководства.

– Сматрамо неприхватљивим недостатак адекватног одговора од покровитеља Приштине, прије свега ЕУ и САД на такве необуздане екстремистичке изјаве. Да ли их западни партнери сматрају нормалним? Да ли су такве изјаве прихватљиве у савременој Европи? Јесу ли Брисел и Вашингтон солидарни са Харадинајем или једноставно не могу да уразуме своје штићенике – пита Одељење за информисање Минисатрства спољних послова Руске Федерације у саопштењу.

Са жаљењем се констатује и да је такав развој подстакла и одлука француског суда, који је, игноришући правно оправдани захтјев српске стране ослободио Харадинаја, који је оптужен за злочине, отмице и силовања, може сматрати подстицањем тензија.

– Ово показује да је квази држава Косово главни извор регионалне нестабилности и да попустљивост према великоалбанским апсирацијама може довести до подстицања међуетинчких сукоба, и представља потенцијал за сукобе на Балкану – закључује се у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјуро

03.05.2017 21:29

Наравно да цуте они И зеле да буде рат па то И птице знају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаруга

03.05.2017 23:19

Бице оно сто они зеле.

Name

Źззззз

04.05.2017 06:49

Битно је да је ВЕЛИКА

ОДГОВОРИТЕ