Rusija osudila izjave Haradinaja

Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike - pitaju Rusi.

Svijet 03.05.2017 | 21:44
Rusija osudila izjave Haradinaja
Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije osudilo je danas “agresivne izjave” Ramuša Haradinaja upućene na adresu Beograda i srpskog rukovodstva.

– Smatramo neprihvatljivim nedostatak adekvatnog odgovora od pokrovitelja Prištine, prije svega EU i SAD na takve neobuzdane ekstremističke izjave. Da li ih zapadni partneri smatraju normalnim? Da li su takve izjave prihvatljive u savremenoj Evropi? Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike – pita Odeljenje za informisanje Minisatrstva spoljnih poslova Ruske Federacije u saopštenju.

Sa žaljenjem se konstatuje i da je takav razvoj podstakla i odluka francuskog suda, koji je, ignorišući pravno opravdani zahtjev srpske strane oslobodio Haradinaja, koji je optužen za zločine, otmice i silovanja, može smatrati podsticanjem tenzija.

– Ovo pokazuje da je kvazi država Kosovo glavni izvor regionalne nestabilnosti i da popustljivost prema velikoalbanskim apsiracijama može dovesti do podsticanja međuetinčkih sukoba, i predstavlja potencijal za sukobe na Balkanu – zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djuro

03.05.2017 23:29

Naravno da cute oni I zele da bude rat pa to I ptice znaju

ODGOVORITE
Name

Jaruga

04.05.2017 01:19

Bice ono sto oni zele.

Name

Źzzzzz

04.05.2017 08:49

Bitno je da je VELIKA

ODGOVORITE