ЕП - Цветковић: Да узмемо Румунима два бода!

Селектор репрезентације Србије Јовица Цветковић рекао је да је из двомеча са Румунима у квалификацијама за првенство Европе у Хрватској циљ освојити два бода.

Остали спортови 03.05.2017 | 20:00
ЕП - Цветковић: Да узмемо Румунима два бода!
После два одиграна кола у Групи 2, Србија са победом против Пољске и поразом од Белорусије, има два бода, док су Румуни на челу са максимална четири бода захваљујући победама против Белорусије и Пољске.

Пласман на финални турнир избориће по две селекције из сваке од седам група, као и најбоља трећепласирана селекција.

"Циљ је јасан, узети два бода из двомеча. У другом мечу играју Пољаци и Белоруси, очекујем да се Пољаци врате у нормалу после два пораза на старту. Интересују нас два бода код куће, а до краја може свашта да се деси. У неким калкулацијама, ако Пољаци добију оба меча са Белорусима, долазимо у ситуацију да све решавамо у мечу са Пољском у Нишу. Пољаци су много бољи од Белорусије и врло је могуће да буде такав сценарио", изјавио је Цветковић на конференцији за медије у Спортском центру у Старој Пазови.

Према његовим речима, екипа не осећа никакав притисак јер ће у румунском граду Баја Мареу играти пред 10.000 домаћих навијача.

"Зар се није стекао утисак у Пољској пред 10.000 навијача да смо ми домаћини? Остаћемо концентрисани, ови момци су играли пред 20.000 или 25.000 људи у Келну на Ф4. Добро је бити умерени оптимиста. Они се више плаше нас, него ми њих", поручио је Цветковић.

Српски тим предводиће повратници Марко Вујин и Далибор Чутра, који изузетно познаје Румуне посто већ неколико година игра у Констанци.

Меч између Румуније и Србије игра се сутра од 20 сати, а реванс је у недељу 7. маја у Крагујевцу, такође од 20 сати.

Списак од 16 играча за Румунију:
:
Голмани: Страхиња Милић и Владимир Цупара;

Лева крила: Добривоје Марковић и Немања Илић;

Десна крила: Дарко Ђукић и Рајко Продановић;

Леви бекови: Жарко Шешум, Петар Ђорђић, Илија Абутовић, Драшко Ненадић,

Средњи бекови: Петар Ненадић, Далибор Чутура;

Десни бекови: Марко Вујин и Немања Зеленовић;

Пивотмени: Растко Стојковић и Мијаило Марсенић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар