EP - Cvetković: Da uzmemo Rumunima dva boda!

Selektor reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je iz dvomeča sa Rumunima u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Hrvatskoj cilj osvojiti dva boda.

Ostali sportovi 03.05.2017 | 20:00
EP - Cvetković: Da uzmemo Rumunima dva boda!
Posle dva odigrana kola u Grupi 2, Srbija sa pobedom protiv Poljske i porazom od Belorusije, ima dva boda, dok su Rumuni na čelu sa maksimalna četiri boda zahvaljujući pobedama protiv Belorusije i Poljske.

Plasman na finalni turnir izboriće po dve selekcije iz svake od sedam grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

"Cilj je jasan, uzeti dva boda iz dvomeča. U drugom meču igraju Poljaci i Belorusi, očekujem da se Poljaci vrate u normalu posle dva poraza na startu. Interesuju nas dva boda kod kuće, a do kraja može svašta da se desi. U nekim kalkulacijama, ako Poljaci dobiju oba meča sa Belorusima, dolazimo u situaciju da sve rešavamo u meču sa Poljskom u Nišu. Poljaci su mnogo bolji od Belorusije i vrlo je moguće da bude takav scenario", izjavio je Cvetković na konferenciji za medije u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima, ekipa ne oseća nikakav pritisak jer će u rumunskom gradu Baja Mareu igrati pred 10.000 domaćih navijača.

"Zar se nije stekao utisak u Poljskoj pred 10.000 navijača da smo mi domaćini? Ostaćemo koncentrisani, ovi momci su igrali pred 20.000 ili 25.000 ljudi u Kelnu na F4. Dobro je biti umereni optimista. Oni se više plaše nas, nego mi njih", poručio je Cvetković.

Srpski tim predvodiće povratnici Marko Vujin i Dalibor Čutra, koji izuzetno poznaje Rumune posto već nekoliko godina igra u Konstanci.

Meč između Rumunije i Srbije igra se sutra od 20 sati, a revans je u nedelju 7. maja u Kragujevcu, takođe od 20 sati.

Spisak od 16 igrača za Rumuniju:
:
Golmani: Strahinja Milić i Vladimir Cupara;

Leva krila: Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić;

Desna krila: Darko Đukić i Rajko Prodanović;

Levi bekovi: Žarko Šešum, Petar Đorđić, Ilija Abutović, Draško Nenadić,

Srednji bekovi: Petar Nenadić, Dalibor Čutura;

Desni bekovi: Marko Vujin i Nemanja Zelenović;

Pivotmeni: Rastko Stojković i Mijailo Marsenić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar