Помозимо Матији Дармановићу!

Удружење породица са проблемом стерилитета „Бебе“ из Требиње покренуло је хуманитарну акцију за прикупљење помоћи шестогодишњем Матији Дармановићу из Требиња, који болује од церебралне парализе и епилепсије.

Република Српска 03.05.2017 | 18:15
Помозимо Матији Дармановићу!
Породица Дармановић члан је удружења „Бебе“ од њеног оснивања, а вантјелесном оплодњом добили су близанце, од којих је једном дјечаку од рођења установљена дијагноза церебралне парализе и епилепсије.

„Њихови родитељи су од самог оснивања чланови Удружења зато што су имали проблем стерилитета, а када су добили близанце, њима настаје нова борба. Један дјечак је здрав, другом је откривена церебрална парализа, а иза тога слиједи и епилепсија, што значи да живе дан за даном“, каже Снежана Мисита, предсједник Удружења „Бебе“.

Матија и његова мајка тренутно се налазе у Бањалуци гдје се припремају за хируршки подухват који обављају љекари са Института за рехабилитацију из Русије, а који се обваља у Ћуприји у Србији. Операција је заказана за мјесец јун, а кошта 3 хиљаде евра. Удружење „Бебе“ апелеје на све грађана добре воље да помогну овој породици која је за дугогодишње лијечење и терапије финансијски исцрпљена, а Матијин отац тек недавно је добио посао и то им је једини извор прихода.

„ Ова операција која је заказана за 3. јун у Ћуприји кошта 3 хиљаде евра и то је прва операција. Ако Матији буде мало лакше, онда ће бити настављено у етапама. Искрено се надамо и ми чланови Удружења, као и наши суграђани, јер смо сви заједно покренули акцију, да ће Матији бити лакше и да ће бити обављена и друга операција. Много је трошкова, а нешто сноси и Фонд здравственог осигурања. Мајка није запослена, а мора 24 сата да борави са дететом. Отац, који је недавно запослен, је са другим дјететом“, додала је Снежана Мисита.

Сви они коју желе да помогну породици Дармановић и малом Матији, уплате могу извршити на:
број жиро-рачуна Удружења „Бебе“ у Уницредит банци 5517002229663456 или
на број жиро-рачуна Матије Дармановића у Новој банци 5559000032607282.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дд

03.05.2017 18:06

Хајте људи помазите.

ОДГОВОРИТЕ