Pomozimo Matiji Darmanoviću!

Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ iz Trebinje pokrenulo je humanitarnu akciju za prikupljenje pomoći šestogodišnjem Matiji Darmanoviću iz Trebinja, koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije.

Republika Srpska 03.05.2017 | 18:15
Pomozimo Matiji Darmanoviću!
Porodica Darmanović član je udruženja „Bebe“ od njenog osnivanja, a vantjelesnom oplodnjom dobili su blizance, od kojih je jednom dječaku od rođenja ustanovljena dijagnoza cerebralne paralize i epilepsije.

„Njihovi roditelji su od samog osnivanja članovi Udruženja zato što su imali problem steriliteta, a kada su dobili blizance, njima nastaje nova borba. Jedan dječak je zdrav, drugom je otkrivena cerebralna paraliza, a iza toga slijedi i epilepsija, što znači da žive dan za danom“, kaže Snežana Misita, predsjednik Udruženja „Bebe“.

Matija i njegova majka trenutno se nalaze u Banjaluci gdje se pripremaju za hirurški poduhvat koji obavljaju ljekari sa Instituta za rehabilitaciju iz Rusije, a koji se obvalja u Ćupriji u Srbiji. Operacija je zakazana za mjesec jun, a košta 3 hiljade evra. Udruženje „Bebe“ apeleje na sve građana dobre volje da pomognu ovoj porodici koja je za dugogodišnje liječenje i terapije finansijski iscrpljena, a Matijin otac tek nedavno je dobio posao i to im је jedini izvor prihoda.

„ Ova operacija koja je zakazana за 3. јun u Ćupriji košta 3 hiljade evra i to je prva operacija. Ako Matiji bude malo lakše, onda će biti nastavljeno u etapama. Iskreno se nadamo i mi članovi Udruženja, kao i naši sugrađani, jer smo svi zajedno pokrenuli akciju, da će Matiji biti lakše i da će biti obavljena i druga operacija. Mnogo je troškova, a nešto snosi i Fond zdravstvenog osiguranja. Majka nije zaposlena, a mora 24 sata da boravi sa detetom. Otac, koji je nedavno zaposlen, je sa drugim djetetom“, dodala je Snežana Misita.

Svi oni koju žele da pomognu porodici Darmanović i malom Matiji, uplate mogu izvršiti na:
broj žiro-računa Udruženja „Bebe“ u Unicredit banci 5517002229663456 ili
na broj žiro-računa Matije Darmanovića u Novoj banci 5559000032607282.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dd

03.05.2017 18:06

Hajte ljudi pomazite.

ODGOVORITE