Нинковић: Од журки ме спасли жена, пост и црква!

Милош Нинковић, званично најбољи играч прве лиге Аустралије, говорио је о утицају супруге Дејане, поста и хришћанства на његов животни пут и каријеру.

Фудбал 05.05.2017 | 20:00
Нинковић: Од журки ме спасли жена, пост и црква!
Још као тинејџер постао је члан великог Динамо Кијева, са чиме у први мах није успео да се избори...

"Имао сам само деветнаест година када сам стигао у Украјину, тада – била је то дивна земља. Проводио сам већи део свог времена у ноћним клубовима, а при том сам се и често повређивао, због чега сам у прве две године одиграо свега неколико утакмица", рекао је Нинковић.

Нине је убрзо успео да се навикне на нову средину, која је била превише за њега у том тренутку за момка који је професионални фудбал играо само у Чукаричком с Бановог Брда, а у томе је значајну помоћ имао у виду старијег сунардоника – Горана Гавранчића.

"Један мој пријатељ, Србин, који је такође играо за Динамо у том тренутку, провео је много времена у разговору са мном. Старији је од мене и заиста ми је значајно помогао. Говорио ми је да радим ово, да радим оно – све у циљу како бих могао да играм фудбал, предочио ми је да нешто мора да се промени", открива бивши репрезентативац Србије, истичући утицај човека који му је можда и највише помогао у каријери.

"Председник клуба Ихор Суркис такође је причао често са мном, говорећи ми да морам нешто да променим уколико желим да постанем врхунски фудбалер. Ако планираш да свако вече излазиш под клубовима, од тога нема ништа. Све то што су ми Ихор и Горан говорили допрло ми је до мозга и почео сам да мењам себе из корена", искрен је Нинковић.

Како каже, цео процес комплетиран је оног тренутка када је упознао будућу супругу Дејану и прихватио хришћанство.

"Упознао сам моју Дејану и почео да идем у цркву сваке недеље. Почео сам да постим, да верујем у Бога, да би резултат свега тога био све већи број утакмица и изостанак повреда", каже Милош.

За готово деценију у Кијеву одиграо је преко 150 утакмица, постигао 15 голова и уписао 16 асистенција, освојивши две титуле, три Купа и четири Суперкупа.

После кратке епизоде у Евијану, уследио је повратак у Србију и испуњавање дечачког сна – освајање титуле са Црвеном звездом, после чега је стигао у Сиднеј – који ће седмог маја предводити у мечу за нову шампионску титулу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар