Ninković: Od žurki me spasli žena, post i crkva!

Miloš Ninković, zvanično najbolji igrač prve lige Australije, govorio je o uticaju supruge Dejane, posta i hrišćanstva na njegov životni put i karijeru.

Fudbal 05.05.2017 | 20:00
Ninković: Od žurki me spasli žena, post i crkva!
Još kao tinejdžer postao je član velikog Dinamo Kijeva, sa čime u prvi mah nije uspeo da se izbori...

"Imao sam samo devetnaest godina kada sam stigao u Ukrajinu, tada – bila je to divna zemlja. Provodio sam veći deo svog vremena u noćnim klubovima, a pri tom sam se i često povređivao, zbog čega sam u prve dve godine odigrao svega nekoliko utakmica", rekao je Ninković.

Nine je ubrzo uspeo da se navikne na novu sredinu, koja je bila previše za njega u tom trenutku za momka koji je profesionalni fudbal igrao samo u Čukaričkom s Banovog Brda, a u tome je značajnu pomoć imao u vidu starijeg sunardonika – Gorana Gavrančića.

"Jedan moj prijatelj, Srbin, koji je takođe igrao za Dinamo u tom trenutku, proveo je mnogo vremena u razgovoru sa mnom. Stariji je od mene i zaista mi je značajno pomogao. Govorio mi je da radim ovo, da radim ono – sve u cilju kako bih mogao da igram fudbal, predočio mi je da nešto mora da se promeni", otkriva bivši reprezentativac Srbije, ističući uticaj čoveka koji mu je možda i najviše pomogao u karijeri.

"Predsednik kluba Ihor Surkis takođe je pričao često sa mnom, govoreći mi da moram nešto da promenim ukoliko želim da postanem vrhunski fudbaler. Ako planiraš da svako veče izlaziš pod klubovima, od toga nema ništa. Sve to što su mi Ihor i Goran govorili doprlo mi je do mozga i počeo sam da menjam sebe iz korena", iskren je Ninković.

Kako kaže, ceo proces kompletiran je onog trenutka kada je upoznao buduću suprugu Dejanu i prihvatio hrišćanstvo.

"Upoznao sam moju Dejanu i počeo da idem u crkvu svake nedelje. Počeo sam da postim, da verujem u Boga, da bi rezultat svega toga bio sve veći broj utakmica i izostanak povreda", kaže Miloš.

Za gotovo deceniju u Kijevu odigrao je preko 150 utakmica, postigao 15 golova i upisao 16 asistencija, osvojivši dve titule, tri Kupa i četiri Superkupa.

Posle kratke epizode u Evijanu, usledio je povratak u Srbiju i ispunjavanje dečačkog sna – osvajanje titule sa Crvenom zvezdom, posle čega je stigao u Sidnej – koji će sedmog maja predvoditi u meču za novu šampionsku titulu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar