Заплијењено 10,5 кг сканка

Службеници Јединице граничне полиције Дољани на граничном прелазу Бијача, јуче су око три часа ујутро контролом "пасата" открили с 10,5 килограма опојне дроге сканк.

Босна и Херцеговина 03.05.2017 | 17:16
Заплијењено 10,5 кг сканка
У возилу регистарских таблица Црне Горе, приликом изласка из БиХ, контролисани су двадесетдеветогодишњи Н.Х. и двадесеттрогодишњи Ћ.С. Дрога је откривена у више скривених мјеста у шасији и гепеку аутомобила марке "пасат".

-Држављани Црне Горе Н.Х. и Ћ.С. ухапшени су због основа сумње да су починили кривично дело неовлашћен промет опојних дрога, - речено је "Новостима" у Граничној полицији БИХ.

Увиђај је обављен уз асистенцију припадника Полицијске управе Љубушки Министарства унутрашњих послова Западнохерцеговачког кантона.

Возило и 36 пакета сканка пронађених у "пасату" привремено су одузети.



Гранична полиција БиХ у последње вријеме биљежи највеће запљене марихуане у БиХ. У прошлој години на подручју Требиња у једном случају заплијењена су 343 килограма марихуане, а у друга два 52, односно 13 килограма.

Прошле године припадници ГПБиХ пронашли су и одузели више од тоне марихуане и засада канабиса. У августу 2016. на граници или у граничном појасу регистовано је 16 случајева одузимања опојне дроге у већим и мањим количинама.

Све количине одузетих опојних дрога и број евидентираних случајева значајно премашују статистике из претходних година.

(БН/В.Митрић) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоол

03.05.2017 18:16

Нашли у три сата ноћу да прелазе,какви глупаци.

ОДГОВОРИТЕ