Zaplijenjeno 10,5 kg skanka

Službenici Jedinice granične policije Doljani na graničnom prelazu Bijača, juče su oko tri časa ujutro kontrolom "pasata" otkrili s 10,5 kilograma opojne droge skank.

Bosna i Hercegovina 03.05.2017 | 17:16
Zaplijenjeno 10,5 kg skanka
U vozilu registarskih tablica Crne Gore, prilikom izlaska iz BiH, kontrolisani su dvadesetdevetogodišnji N.H. i dvadesettrogodišnji Ć.S. Droga je otkrivena u više skrivenih mjesta u šasiji i gepeku automobila marke "pasat".

-Državljani Crne Gore N.H. i Ć.S. uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćen promet opojnih droga, - rečeno je "Novostima" u Graničnoj policiji BIH.

Uviđaj je obavljen uz asistenciju pripadnika Policijske uprave LJubuški Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Vozilo i 36 paketa skanka pronađenih u "pasatu" privremeno su oduzeti.



Granična policija BiH u poslednje vrijeme bilježi najveće zapljene marihuane u BiH. U prošloj godini na području Trebinja u jednom slučaju zaplijenjena su 343 kilograma marihuane, a u druga dva 52, odnosno 13 kilograma.

Prošle godine pripadnici GPBiH pronašli su i oduzeli više od tone marihuane i zasada kanabisa. U avgustu 2016. na granici ili u graničnom pojasu registovano je 16 slučajeva oduzimanja opojne droge u većim i manjim količinama.

Sve količine oduzetih opojnih droga i broj evidentiranih slučajeva značajno premašuju statistike iz prethodnih godina.

(BN/V.Mitrić) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zool

03.05.2017 18:16

Našli u tri sata noću da prelaze,kakvi glupaci.

ODGOVORITE