Рим ће стати 28. маја!

Тог дана своју последњу утакмицу у дресу Роме одиграће Франческо Тоти.  Повлачи се 'Принц Рима'! Легендарни фудбалер Роме Франческо Тоти завршиће играчку каријеру на крају ове сезоне, потврдио је спортски директор клуба Монћи.

Фудбал 07.05.2017 | 20:30
Рим ће стати 28. маја!
Четрдесетогодишњем "Принцу Рима" уговор са римским клубом истиче на крају сезоне, а да ће ово бити његова последња сезона потврђено је данас у клубу.

"Што се тиче Тотија, већ знам да је постигао договор са клубом да ово бити његова последња сезона као играча, а да ће потом почети каријеру као директор", каже спортски директор Роме Рамон Родригез Вердехо, звани "Монћи".

Последњу утакмицу на "Олимпику" у овој сезони, Рома ће одиграти 28. маја против Ђенове, што би могао да буде празник фудбала у главном граду Италије.

"Франческо јесте Рома, и желим да будемо блиски колико год је то могуће. Желио бих да научим само један проценат о фудбалу од огромног знања које поседује", додао је спортски директор Роме.

Нови спортски директор Роме прикључио се клубу, а на представљању у Риму рекао је да 40-годишњој звезди клуба неће бити обновљен уговор, већ да ће овог лета постати директор "вучице".

"Што се тиче Тотија, већ сам знао да постоји договор са клубом да му је ово последња сезона као играчу, после чега ће преузети директорску функцију. Франческо је Рома, желим га што је ближе могуће. Волео бих да научим макар један одсто онога што он зна", рекао је Монћи, а пренели италијански медији.

Монћи, који је дошао из Севиље, разјаснио је недоумице које су се појавиле протеклог викенда, пошто је недељни римски дерби најављен као последњи Тотијев, да би сам играч после утакмице рекао да то не мора да буде тачно.

Уговор на крају сезоне истиче и Данијелеу Де Росију, али је нови спортски директор рекао да клуб жели да играч остане.

"Жеље и интереси обе стране се подударају. Желимо да наставимо заједно, а морали бисмо да будемо баш трапави па да не постигнемо договор", рекао је Монћи.

Тоти је до сада одиграо 783 утакмица у дресу Роме, постигавши 307 погодака и забележивши 123 асистенције, док је неколико пута одбијао најмоћније клубове Европе који су му нудили бланко чек за потпис.

"Уче нас у школи да је породица најважнија за човека, а то је управо оно што ја осећам према Роми. Да ли сте икада чули за некога ко је напустио сиромашне родитеље да би живео са богатим странцима", рекао је једном Тоти.

Више наступа од њега (615) у Калчу имају само Ђанлуиђи Буфон (616) и Паоло Малдини (647), док је само Силвио Пијола, чувени нападач Лација, више пута био стрелац у националном шампионату (274>250).

Освојио је само једну титулу у Серији А (2001) и још по два италијанска Купа и Суперкупа.

Са репрезентацијом Италије био је првак света на Мундијалу 2006. године у Немачкој, а убрзо после тога одлучио је да се повуче из националног тима после 58 утакмица и 9 погодака.

Тоти је у Роми од 1989. године још из омладинских селекција и држи два клупска рекорда - по броју утакмица 778 и голова 307.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар