Rim će stati 28. maja!

Tog dana svoju poslednju utakmicu u dresu Rome odigraće Frančesko Toti.  Povlači se 'Princ Rima'! Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti završiće igračku karijeru na kraju ove sezone, potvrdio je sportski direktor kluba Monći.

Fudbal 07.05.2017 | 20:30
Rim će stati 28. maja!
Četrdesetogodišnjem "Princu Rima" ugovor sa rimskim klubom ističe na kraju sezone, a da će ovo biti njegova poslednja sezona potvrđeno je danas u klubu.

"Što se tiče Totija, već znam da je postigao dogovor sa klubom da ovo biti njegova poslednja sezona kao igrača, a da će potom početi karijeru kao direktor", kaže sportski direktor Rome Ramon Rodrigez Verdeho, zvani "Monći".

Poslednju utakmicu na "Olimpiku" u ovoj sezoni, Roma će odigrati 28. maja protiv Đenove, što bi mogao da bude praznik fudbala u glavnom gradu Italije.

"Frančesko jeste Roma, i želim da budemo bliski koliko god je to moguće. Želio bih da naučim samo jedan procenat o fudbalu od ogromnog znanja koje poseduje", dodao je sportski direktor Rome.

Novi sportski direktor Rome priključio se klubu, a na predstavljanju u Rimu rekao je da 40-godišnjoj zvezdi kluba neće biti obnovljen ugovor, već da će ovog leta postati direktor "vučice".

"Što se tiče Totija, već sam znao da postoji dogovor sa klubom da mu je ovo poslednja sezona kao igraču, posle čega će preuzeti direktorsku funkciju. Frančesko je Roma, želim ga što je bliže moguće. Voleo bih da naučim makar jedan odsto onoga što on zna", rekao je Monći, a preneli italijanski mediji.

Monći, koji je došao iz Sevilje, razjasnio je nedoumice koje su se pojavile proteklog vikenda, pošto je nedeljni rimski derbi najavljen kao poslednji Totijev, da bi sam igrač posle utakmice rekao da to ne mora da bude tačno.

Ugovor na kraju sezone ističe i Danijeleu De Rosiju, ali je novi sportski direktor rekao da klub želi da igrač ostane.

"Želje i interesi obe strane se podudaraju. Želimo da nastavimo zajedno, a morali bismo da budemo baš trapavi pa da ne postignemo dogovor", rekao je Monći.

Toti je do sada odigrao 783 utakmica u dresu Rome, postigavši 307 pogodaka i zabeleživši 123 asistencije, dok je nekoliko puta odbijao najmoćnije klubove Evrope koji su mu nudili blanko ček za potpis.

"Uče nas u školi da je porodica najvažnija za čoveka, a to je upravo ono što ja osećam prema Romi. Da li ste ikada čuli za nekoga ko je napustio siromašne roditelje da bi živeo sa bogatim strancima", rekao je jednom Toti.

Više nastupa od njega (615) u Kalču imaju samo Đanluiđi Bufon (616) i Paolo Maldini (647), dok je samo Silvio Pijola, čuveni napadač Lacija, više puta bio strelac u nacionalnom šampionatu (274>250).

Osvojio je samo jednu titulu u Seriji A (2001) i još po dva italijanska Kupa i Superkupa.

Sa reprezentacijom Italije bio je prvak sveta na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, a ubrzo posle toga odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima posle 58 utakmica i 9 pogodaka.

Toti je u Romi od 1989. godine još iz omladinskih selekcija i drži dva klupska rekorda - po broju utakmica 778 i golova 307.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar