ЕП - Шуман пред Финце: Само побједа!

Селектор рукометаша Босне и Херцеговине Билал Шуман очекује побједу у Финској у мечу квалификација за Европско првенство 2018. године у Хрватској (четвртак, 18. 30).

Остали спортови 03.05.2017 | 15:20
ЕП - Шуман пред Финце: Само побједа!
"Змајеви" у Финској имају императив побједе с обзиром на то да су на почетку квалификација уписали два пораза (Шпанија, Аустрија), па их само тријумф оставља у игри за пласман у Хрватску.

Након доста неизвјесности хоће ли уопште путовати у Финску, Шуман ће на пут повести 18 играча, међу којима неће бити повријеђених, Дејана Малиновића, Томислава Нуића и Фарука Вражалића.

"Кога нема без њега се мора. Остали момци изгледају спремни, свјесни су шта ова утакмица значи и вјерујем да ће сви пружити 100 посто могућности. Ово је најважнија утакмица квалификација и у Финску идемо без калкулација. Интересују нас само два бода", рекао је Шуман, а пренијеле "Независне новине".

Финска нимало није наивна екипа што се видјело у првом колу, када су у гостима савладали Аустрију (31:27).

"Имају неколико квалитетних играча. Битно је да ми редуцирамо број техничких грешака и да им не допустимо да нас претрче. Видјећемо колико ћемо успјети у томе. Доста тога ће зависити и од наше игре у одбрани. С побједом нам се отвара друга димензија у квалификацијама".

У Групи 3, треће коло почиње у сриједу увече.

"Вечерас коло отварају Аустрија и Шпанија, тако да ћемо знати исход тог меча прије наше утакмице. Надамо се да ће Шпанци оправдати улогу фаворита. Ипак, идемо корак по корак. Опет кажем, најбитније је да ми дођемо до првих бодова. Онда ћемо размишљати о реваншу у Горажду пред нашим навијачима", нагласио је селектор "змајева".

Утакмица између Финске и БиХ игра се у четвртак од 18.30 часова. Након два кола у Групи 3 Шпанија води са четири бода, Аустрија и Финска имају по два, док је БиХ без бодова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар