EP - Šuman pred Fince: Samo pobjeda!

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Bilal Šuman očekuje pobjedu u Finskoj u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj (četvrtak, 18. 30).

Ostali sportovi 03.05.2017 | 15:20
EP - Šuman pred Fince: Samo pobjeda!
"Zmajevi" u Finskoj imaju imperativ pobjede s obzirom na to da su na početku kvalifikacija upisali dva poraza (Španija, Austrija), pa ih samo trijumf ostavlja u igri za plasman u Hrvatsku.

Nakon dosta neizvjesnosti hoće li uopšte putovati u Finsku, Šuman će na put povesti 18 igrača, među kojima neće biti povrijeđenih, Dejana Malinovića, Tomislava Nuića i Faruka Vražalića.

"Koga nema bez njega se mora. Ostali momci izgledaju spremni, svjesni su šta ova utakmica znači i vjerujem da će svi pružiti 100 posto mogućnosti. Ovo je najvažnija utakmica kvalifikacija i u Finsku idemo bez kalkulacija. Interesuju nas samo dva boda", rekao je Šuman, a prenijele "Nezavisne novine".

Finska nimalo nije naivna ekipa što se vidjelo u prvom kolu, kada su u gostima savladali Austriju (31:27).

"Imaju nekoliko kvalitetnih igrača. Bitno je da mi reduciramo broj tehničkih grešaka i da im ne dopustimo da nas pretrče. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti u tome. Dosta toga će zavisiti i od naše igre u odbrani. S pobjedom nam se otvara druga dimenzija u kvalifikacijama".

U Grupi 3, treće kolo počinje u srijedu uveče.

"Večeras kolo otvaraju Austrija i Španija, tako da ćemo znati ishod tog meča prije naše utakmice. Nadamo se da će Španci opravdati ulogu favorita. Ipak, idemo korak po korak. Opet kažem, najbitnije je da mi dođemo do prvih bodova. Onda ćemo razmišljati o revanšu u Goraždu pred našim navijačima", naglasio je selektor "zmajeva".

Utakmica između Finske i BiH igra se u četvrtak od 18.30 časova. Nakon dva kola u Grupi 3 Španija vodi sa četiri boda, Austrija i Finska imaju po dva, dok je BiH bez bodova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar