Џафери ипак на челу Собрања

Новоизабрани предсједник Собрања Талат Џафери, из албанске партије ДУИ, добио је кључеве од кабинета предсједника парламента, а први саговорник на тој позицији му је био шеф Делегације ЕУ у Скопљу Самуел Жбогар, јавили су македонски медији.

Регион 03.05.2017 | 11:31
Џафери ипак на челу Собрања
Џафери је претходно положио заклетву и на тај начин практично преузо дужност предсједника Парламента од свог претходника Трајка Вељаноског.

За сада нема информација о чему су Џафери и Жбогар разговарали.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Паралела

03.05.2017 09:39

Ово је као када би америчка/европска олигархија - у циљу понижавања дотичних земаља - наметнула Аркана да буде предсјеник парламента у Федерацији БиХ или у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ комуниста

03.05.2017 10:03

Стим што је овај тип за вријеме владе ,,поштеног и великог македонца" Груевског био министар одбране. Аркан то никад није био у ФБиХ.

Name

ре Паралела

03.05.2017 10:42

Не лупетај русофилу накљукани КГБ пропагандом са Информера и Спутњика, овај исти је био Министар одбране у Влади истог тог великог заститника македонског Устава Груевског, а сада је велика издаја ако је на много мање знацајном мјесту. Руси су гурнули лудог и у криминалу огрезлог Груевског и клику око њега у опасну ствар, покусали изврсити дрзавни удар, и тиме задати Америма ударац на Балкану као задњи трзај свог утицаја , медјутим у том пакленом плану народ Македоније није хтио уцествовати прозрели су провидни покусај изазивања градјанског рата и Груевски је остао сам са неколицином својих полтрона, криминалних група, навијаца и оне мањине цији лагодан зивот зависи од његовог опстанка на власти. Након тога у посјету Македонији долази Хојт ЈИ онај сјецате га се из насе прице о "одлазецој америцкој администрацији" и признаје Дзаферија као легитимно изабраног предсједника скупстине када стизу признања и из земаља ЕУ. Наравно као много пута до сада Руси увидјевси да Груевски нема подрску у народу се повлаце и остављају у сузама све балканске русофиле који јос не схватају да је овај простор давно припао америицкој зони утицаја и да Руси ту могу само да покусају да изазову неку краткотрајну нестабилност, или немир као сто и покусавају у ЦГ и МКД у задње вријеме, али им не иде од руке. Сада се сва прица око предаје власти своди око тога да Груевски трази неке гаранције и обецања да он и његова клика неце бити кривицно гоњени и процесуирани за криминал којим су се бавили и то је једини разлог непредавања власти. Занимљив је овај ходограм запамтите га кад једном црвена секта буде требала предати власт слицно це се овако понасати и бице спремна да нас све зртвује и гурне у несрецу само да се изврда одговорност за поцињени криминал!