Džaferi ipak na čelu Sobranja

Novoizabrani predsjednik Sobranja Talat Džaferi, iz albanske partije DUI, dobio je ključeve od kabineta predsjednika parlamenta, a prvi sagovornik na toj poziciji mu je bio šef Delegacije EU u Skoplju Samuel Žbogar, javili su makedonski mediji.

Region 03.05.2017 | 11:31
Džaferi ipak na čelu Sobranja
Džaferi je prethodno položio zakletvu i na taj način praktično preuzo dužnost predsjednika Parlamenta od svog prethodnika Trajka Veljanoskog.

Za sada nema informacija o čemu su Džaferi i Žbogar razgovarali.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Paralela

03.05.2017 09:39

Ovo je kao kada bi američka/evropska oligarhija - u cilju ponižavanja dotičnih zemalja - nametnula Arkana da bude predsjenik parlamenta u Federaciji BiH ili u Hrvatskoj.

ODGOVORITE
Name

BL komunista

03.05.2017 10:03

Stim što je ovaj tip za vrijeme vlade ,,poštenog i velikog makedonca" Gruevskog bio ministar odbrane. Arkan to nikad nije bio u FBiH.

Name

re Paralela

03.05.2017 10:42

Ne lupetaj rusofilu nakljukani KGB propagandom sa Informera i Sputnjika, ovaj isti je bio Ministar odbrane u Vladi istog tog velikog zastitnika makedonskog Ustava Gruevskog, a sada je velika izdaja ako je na mnogo manje znacajnom mjestu. Rusi su gurnuli ludog i u kriminalu ogrezlog Gruevskog i kliku oko njega u opasnu stvar, pokusali izvrsiti drzavni udar, i time zadati Amerima udarac na Balkanu kao zadnji trzaj svog uticaja , medjutim u tom paklenom planu narod Makedonije nije htio ucestvovati prozreli su providni pokusaj izazivanja gradjanskog rata i Gruevski je ostao sam sa nekolicinom svojih poltrona, kriminalnih grupa, navijaca i one manjine ciji lagodan zivot zavisi od njegovog opstanka na vlasti. Nakon toga u posjetu Makedoniji dolazi Hojt JI onaj sjecate ga se iz nase price o "odlazecoj americkoj administraciji" i priznaje Dzaferija kao legitimno izabranog predsjednika skupstine kada stizu priznanja i iz zemalja EU. Naravno kao mnogo puta do sada Rusi uvidjevsi da Gruevski nema podrsku u narodu se povlace i ostavljaju u suzama sve balkanske rusofile koji jos ne shvataju da je ovaj prostor davno pripao ameriickoj zoni uticaja i da Rusi tu mogu samo da pokusaju da izazovu neku kratkotrajnu nestabilnost, ili nemir kao sto i pokusavaju u CG i MKD u zadnje vrijeme, ali im ne ide od ruke. Sada se sva prica oko predaje vlasti svodi oko toga da Gruevski trazi neke garancije i obecanja da on i njegova klika nece biti krivicno gonjeni i procesuirani za kriminal kojim su se bavili i to je jedini razlog nepredavanja vlasti. Zanimljiv je ovaj hodogram zapamtite ga kad jednom crvena sekta bude trebala predati vlast slicno ce se ovako ponasati i bice spremna da nas sve zrtvuje i gurne u nesrecu samo da se izvrda odgovornost za pocinjeni kriminal!