Путин је крив што нисам побиједила

Хилари Клинтон изјавила је да је била на путу према побједи на предсједничким изборима 2016. године док се нису умијешали руски хакери и док директор ФБИ-ја Џејмс Коми није "престрашио неке њене потенцијалне гласаче".

Свијет 03.05.2017 | 11:15
Путин је крив што нисам побиједила
Клинтонова је на конференцији у Њујорку рекла да јој је велику штету нанијело Комијево писмо од 28. октобра којим је извијестио Конгрес да ФБИ поново истражује њено кориштење приватног мејл сервера те објава на Викиликсу мејлова предсједника њене кампање Џона Подесте, које су наводно украли руски хакери.

Она је увјерена да је била на путу за побједу.

"Да су избори били 27. октобра, била бих ваша предсједница", рекла је Клинтонова на конференцији жена, коју је водила ЦНН-ова новинарка Кристиан Аманпур.

"Кампања није била савршена, али била сам на путу да побиједим до комбинације Комијевог писма и руског Викиликса. Разлог због којег вјерујем да смо изгубили били су догађаји у задњих 10 дана", додала је Хилари Клинтон.

Она је лично преузела одговорност за грешке у кампањи, али није довела у питање своју стратегију, док за своје сараднике има само похвалне ријечи.

"Ја сам била кандидат, ја сам била особа на гласачком листићу. Јако добро сам свјесна изазова, проблема, пропуста које смо имали", рекла је Клинтонова.

Она је оптужила руског предсједника Владимира Путина да је покушао да утиче на исход избора и помогне Трампу.

"Сигурно се мијешао у наше изборе и било је јасно да се мијешао да ми нашкоди и помогне нашем противнику", рекла је Клинтонова.

Она је критиковала Трампа, изјавивши да би требао мање да користи Тwиттер и више се концентрише на посао.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоол

03.05.2017 10:39

Ова никако да свари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.05.2017 11:47

Власници најкрупнијег америцког капитала одредјују ко це бити луткица на концу а не никакав Путин. Ти ниси њихов избор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хиларy

04.05.2017 13:16

Показује колико јој недостаје .... у дужину хахахахах!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака Хилари

04.05.2017 14:50

Потрошена си роба.