Putin je kriv što nisam pobijedila

Hilari Klinton izjavila je da je bila na putu prema pobjedi na predsjedničkim izborima 2016. godine dok se nisu umiješali ruski hakeri i dok direktor FBI-ja Džejms Komi nije "prestrašio neke njene potencijalne glasače".

Svijet 03.05.2017 | 11:15
Putin je kriv što nisam pobijedila
Klintonova je na konferenciji u Njujorku rekla da joj je veliku štetu nanijelo Komijevo pismo od 28. oktobra kojim je izvijestio Kongres da FBI ponovo istražuje njeno korištenje privatnog mejl servera te objava na Vikiliksu mejlova predsjednika njene kampanje Džona Podeste, koje su navodno ukrali ruski hakeri.

Ona je uvjerena da je bila na putu za pobjedu.

"Da su izbori bili 27. oktobra, bila bih vaša predsjednica", rekla je Klintonova na konferenciji žena, koju je vodila CNN-ova novinarka Kristian Amanpur.

"Kampanja nije bila savršena, ali bila sam na putu da pobijedim do kombinacije Komijevog pisma i ruskog Vikiliksa. Razlog zbog kojeg vjerujem da smo izgubili bili su događaji u zadnjih 10 dana", dodala je Hilari Klinton.

Ona je lično preuzela odgovornost za greške u kampanji, ali nije dovela u pitanje svoju strategiju, dok za svoje saradnike ima samo pohvalne riječi.

"Ja sam bila kandidat, ja sam bila osoba na glasačkom listiću. Jako dobro sam svjesna izazova, problema, propusta koje smo imali", rekla je Klintonova.

Ona je optužila ruskog predsjednika Vladimira Putina da je pokušao da utiče na ishod izbora i pomogne Trampu.

"Sigurno se miješao u naše izbore i bilo je jasno da se miješao da mi naškodi i pomogne našem protivniku", rekla je Klintonova.

Ona je kritikovala Trampa, izjavivši da bi trebao manje da koristi Twitter i više se koncentriše na posao.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zool

03.05.2017 10:39

Ova nikako da svari.

ODGOVORITE
Name

Hm

03.05.2017 11:47

Vlasnici najkrupnijeg americkog kapitala odredjuju ko ce biti lutkica na koncu a ne nikakav Putin. Ti nisi njihov izbor.

ODGOVORITE
Name

Hilary

04.05.2017 13:16

Pokazuje koliko joj nedostaje .... u dužinu hahahahah!

ODGOVORITE
Name

Baka Hilari

04.05.2017 14:50

Potrošena si roba.