ЛШ: Роналдо растурио Атлетико, Реал већ у финалу?!

Фудбалери Реал Мадрида направили су велики корак ка новом финалу Лиге шампиона победом резултатом 3:0 над градским ривалом Атлетиком.  Колико још батина мора да истрпи Атлетико? Роналдо бруталан, Реал већ у финалу! На стадиону “Сантјаго Бернабеу“ убедљивих 3:0 уз хет-трик Португалца.

Фудбал 02.05.2017 | 23:20
ЛШ: Роналдо растурио Атлетико, Реал већ у финалу?!
’Краљевски клуб’ је тако урадио велики посао пред реванш на ’Висенте Калдерону’ за осам дана, а поново је блистао најбољи играч света Кристијано Роналдо.

Роналдо је постигао сва три поготка и тако наставио серију коју је почео у двомечу са минхенским Бајерном у полуфиналу.

Првих десетак минута наговестило је да нас чека изузетно узбудљива утакмица – Карвахал је креирао одличну прилику за Бензему, а већ у 10. минуту Реал је стигао до вођства.

Роналдо је у првом мечу полуфинала најјачег европског такмичења затресао мрежу Јана Облака на центаршут Касемира са десне стране, али је том поготку претходила офсајд позиција. Серхио Рамос је убацио лопту у казнени простор, Португалац се налазио метар иза Стефана Савића који је избацио до споменутог асистента Касемира.

Ипак, реакције линијских судија није било, а ’Краљевски клуб’ је одмах потом могао до 2:0, када је Јан Облак сјајном парадом одбранио ударац Рафаела Варана. Могао је Атлетико да шокира ривала 60 секунди касније – овога пута истакао се Кејлор Навас, зауставивши Кевина Гамеира у ситуацији 1 на 1.

Узбудљивих пола сата завршени су по приликом на обе стране, а пред полувреме Реал је доживео пех јер се повредио Дани Карвахал.

Тим резултатом отишло се на одмор, а други део био је сушта супротност првом, све до 73. минута. Тада је поново на сцену ступио Роналдо. Уз мало среће је прихватио додавање Бенземе и са ивице казненог простора закуцао лопту под пречку, вероватно распршивши наде ривала да ће се борити за титулу.

То је било јасно када је Португалац на асистенцију Васкеса комплетирао хет-трик и славље на ’Сантјаго Бернабеуу’ је могло да почне.

Уколико екипа Зинедина Зидана избори пут у Кардиф, имаће прилику да одбрани титулу европског првака, што ником у модерној историји није пошло за руком.

Комплекс се полако развија. Колико год да на “Висенте Калдерону“ одбијали да признају. Чим Атлетико удари на Реал у Лиги шампиона нешто се поквари у филозофији тима од кога обично знате шта да очекујете. Али у првом полувремену вечерашњег дуела полуфинала Јорганџије нису личиле на себе. Само толико било је потребно Кристијану Роналду и друговима да обезбеде себи великих, недостижних 3:0 пред реванш на гостујућем терену.

Сама та могућност да и четврти пут узастопце европски пут Атлетика стане баш у дуелу са комшијама у наредних осам дана лебдеће као над “Калдероном“ као црни облак који само чека да се претвори у потоп. А биће то прави потоп ако у реваншу изабраници Дијега Симеонеа не направе велики преорет. Потопиће се црвено-бели део Мадрида сузе Атлетикових навијача.

Колико је уопште још могуће трпети? Трпети, из године у годину, чак и кад си најачи, трпети сазнање да је овај одмах до тебе - ипак бољи. А истина је: Реал целе ове сезоне игра бољи фудбал од Атлетика. Играо га је и вечерас на стадиону “Сантјаго Бернабеу“.

Посебно у првих пола сата, када је, супротно ономе на шта смо навикли, Краљевски клуб био тај који је изгледао спреман да се побије. Није можда изгледао као тим битанги на које понекад подсећају Јорганџије, већ више на углађене племиће који су капуте склонили у страну и заузели школован боксерски став. Али немојте да вас то завара - тукао је Реал. Тукао је немилосрдно.

Већ у седмом минуту Дани Карвахал и Карим Бензема, Јан Облак је био ту да одложи егзекуцију, али ништа није могао три минута касније када је Кристијано Роналдо спровеоКаземиров центаршут у мрежу за иницијално вођство. Буниће се у Атлетику да је Роналдо, још пре тог Каземировог убацивања, био у офсајд позицији, говориће да се касније активирао... Али неће вредети. Уз то, шпански консултанти тврде да је погодак ипак регуларан, јер код ранијег центаршута Серхија Рамоса Роналдо није ни дотакао лопте.

Само 16. минута Облак је поново навукао одело супехероја зауставивши покушајРафаела Варана, да би тек онда стигао одговор, али је сјајни Кејлор Навас као соко пратио ситуацију и на време улетео у Кевина Гамеира. Па шутеви Луке Модрића и Бенземе, тек један непрецизан покушај Дијега Година на другој страни.

На полувремену - 11 Реалових шутева наспрам само једног Атлетиковог!

И таман кад су по друштвеним мрежама почели да круже коментари како овај Реал не уме да дотуче противника док се клати на конопцима - друго полувреме у којем је РеалЗинедина Зидана одиграо докторских 45 минута. Није то можда полувреме о каквом сањају навијачи Краљевског клуба, навикли само и искључиво ренесансне потезе, али је било лагано клање противника. Мучно. Болно.

Препустили су Јорганџијама лопту на почетку полувремена, не дозволивши им да озбиљно угрозе Наваса. И онда само један тренутак непажње. Згрешили су сви. И Стефан Савић иДијего Годин и Филипе Луис. Одбијали су се о Краљевиће као о зид. Цело вече. А кадКристијано Роналдо намести лопту, знајте - то је гол.

Гол у 73. минуту. И нови у 86. када је највећи део посла обавио резервиста Марко Асенсио. Стрелац је поново био Кристијано Роналдо. Тиховао је до четвртфинала, а потом полудео у четвртфиналу против Бајерна, вечерас изударао Атлетико.

Али да будемо јасни. Све је данас говорило у прилог оној почетној тврдњи - Реал је једноставно бољи. Много бољи. И тај Асенсио са клупе деловао је много озбиљније него ли, само примера ради, Караско, Гамеиро, па чак и Антоан Гризман. Реал је филозофију Дијега Симеонеа раставио на делове. И неће реванш ту ништа променити. Јер Реал је, поновимо, објективно бољи. Иако је, веровали или не, до вечерас примао макар по гол на свакој утакмици Лиге шампиона. Да би баш вечерас решио да још једном покаже Атлетику ко је главни у крај. Тек да се не умисли комшија.

У другом финалу састају се Монако и Јувентус, а прва утакмица на програму је у среду од 20.45 на стадиону ’Луј други’.

Лига шампиона – полуфинале:

РЕАЛ МАДРИД - АТЛЕТИКО МАДРИД 3:0 (1:0)
/Роналдо 10, 73, 86/

Стадион: Сантјаго Бернабеу;
Судија: Мартин Еткинсон;
Гледалаца: 81.044;

Реал Мадрид (4-4-2): Навас - Карвахал (од 46’ Наћо), Варан, Рамос, Марсело - Каземиро, Модрић, Крос, Иско (од 67’ Асенсио) - Роналдо, Бензема (од 78’ Васкез).
Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак - Лукас, Савић, Годин, Филипе Луис - Коке, Габи, Саул (од 58’Гајтан), Караско (од 68’ Кореа) - Гризман, Гамеиро (од 57’ Торес).

среда:
20.45 Монако – Јувентус

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар