LŠ: Ronaldo rasturio Atletiko, Real već u finalu?!

Fudbaleri Real Madrida napravili su veliki korak ka novom finalu Lige šampiona pobedom rezultatom 3:0 nad gradskim rivalom Atletikom.  Koliko još batina mora da istrpi Atletiko? Ronaldo brutalan, Real već u finalu! Na stadionu “Santjago Bernabeu“ ubedljivih 3:0 uz het-trik Portugalca.

Fudbal 02.05.2017 | 23:20
LŠ: Ronaldo rasturio Atletiko, Real već u finalu?!
’Kraljevski klub’ je tako uradio veliki posao pred revanš na ’Visente Kalderonu’ za osam dana, a ponovo je blistao najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo.

Ronaldo je postigao sva tri pogotka i tako nastavio seriju koju je počeo u dvomeču sa minhenskim Bajernom u polufinalu.

Prvih desetak minuta nagovestilo je da nas čeka izuzetno uzbudljiva utakmica – Karvahal je kreirao odličnu priliku za Benzemu, a već u 10. minutu Real je stigao do vođstva.

Ronaldo je u prvom meču polufinala najjačeg evropskog takmičenja zatresao mrežu Jana Oblaka na centaršut Kasemira sa desne strane, ali je tom pogotku prethodila ofsajd pozicija. Serhio Ramos je ubacio loptu u kazneni prostor, Portugalac se nalazio metar iza Stefana Savića koji je izbacio do spomenutog asistenta Kasemira.

Ipak, reakcije linijskih sudija nije bilo, a ’Kraljevski klub’ je odmah potom mogao do 2:0, kada je Jan Oblak sjajnom paradom odbranio udarac Rafaela Varana. Mogao je Atletiko da šokira rivala 60 sekundi kasnije – ovoga puta istakao se Kejlor Navas, zaustavivši Kevina Gameira u situaciji 1 na 1.

Uzbudljivih pola sata završeni su po prilikom na obe strane, a pred poluvreme Real je doživeo peh jer se povredio Dani Karvahal.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a drugi deo bio je sušta suprotnost prvom, sve do 73. minuta. Tada je ponovo na scenu stupio Ronaldo. Uz malo sreće je prihvatio dodavanje Benzeme i sa ivice kaznenog prostora zakucao loptu pod prečku, verovatno raspršivši nade rivala da će se boriti za titulu.

To je bilo jasno kada je Portugalac na asistenciju Vaskesa kompletirao het-trik i slavlje na ’Santjago Bernabeuu’ je moglo da počne.

Ukoliko ekipa Zinedina Zidana izbori put u Kardif, imaće priliku da odbrani titulu evropskog prvaka, što nikom u modernoj istoriji nije pošlo za rukom.

Kompleks se polako razvija. Koliko god da na “Visente Kalderonu“ odbijali da priznaju. Čim Atletiko udari na Real u Ligi šampiona nešto se pokvari u filozofiji tima od koga obično znate šta da očekujete. Ali u prvom poluvremenu večerašnjeg duela polufinala Jorgandžije nisu ličile na sebe. Samo toliko bilo je potrebno Kristijanu Ronaldu i drugovima da obezbede sebi velikih, nedostižnih 3:0 pred revanš na gostujućem terenu.

Sama ta mogućnost da i četvrti put uzastopce evropski put Atletika stane baš u duelu sa komšijama u narednih osam dana lebdeće kao nad “Kalderonom“ kao crni oblak koji samo čeka da se pretvori u potop. A biće to pravi potop ako u revanšu izabranici Dijega Simeonea ne naprave veliki preoret. Potopiće se crveno-beli deo Madrida suze Atletikovih navijača.

Koliko je uopšte još moguće trpeti? Trpeti, iz godine u godinu, čak i kad si najači, trpeti saznanje da je ovaj odmah do tebe - ipak bolji. A istina je: Real cele ove sezone igra bolji fudbal od Atletika. Igrao ga je i večeras na stadionu “Santjago Bernabeu“.

Posebno u prvih pola sata, kada je, suprotno onome na šta smo navikli, Kraljevski klub bio taj koji je izgledao spreman da se pobije. Nije možda izgledao kao tim bitangi na koje ponekad podsećaju Jorgandžije, već više na uglađene plemiće koji su kapute sklonili u stranu i zauzeli školovan bokserski stav. Ali nemojte da vas to zavara - tukao je Real. Tukao je nemilosrdno.

Već u sedmom minutu Dani Karvahal i Karim Benzema, Jan Oblak je bio tu da odloži egzekuciju, ali ništa nije mogao tri minuta kasnije kada je Kristijano Ronaldo sproveoKazemirov centaršut u mrežu za inicijalno vođstvo. Buniće se u Atletiku da je Ronaldo, još pre tog Kazemirovog ubacivanja, bio u ofsajd poziciji, govoriće da se kasnije aktivirao... Ali neće vredeti. Uz to, španski konsultanti tvrde da je pogodak ipak regularan, jer kod ranijeg centaršuta Serhija Ramosa Ronaldo nije ni dotakao lopte.

Samo 16. minuta Oblak je ponovo navukao odelo supeheroja zaustavivši pokušajRafaela Varana, da bi tek onda stigao odgovor, ali je sjajni Kejlor Navas kao soko pratio situaciju i na vreme uleteo u Kevina Gameira. Pa šutevi Luke Modrića i Benzeme, tek jedan neprecizan pokušaj Dijega Godina na drugoj strani.

Na poluvremenu - 11 Realovih šuteva naspram samo jednog Atletikovog!

I taman kad su po društvenim mrežama počeli da kruže komentari kako ovaj Real ne ume da dotuče protivnika dok se klati na konopcima - drugo poluvreme u kojem je RealZinedina Zidana odigrao doktorskih 45 minuta. Nije to možda poluvreme o kakvom sanjaju navijači Kraljevskog kluba, navikli samo i isključivo renesansne poteze, ali je bilo lagano klanje protivnika. Mučno. Bolno.

Prepustili su Jorgandžijama loptu na početku poluvremena, ne dozvolivši im da ozbiljno ugroze Navasa. I onda samo jedan trenutak nepažnje. Zgrešili su svi. I Stefan Savić iDijego Godin i Filipe Luis. Odbijali su se o Kraljeviće kao o zid. Celo veče. A kadKristijano Ronaldo namesti loptu, znajte - to je gol.

Gol u 73. minutu. I novi u 86. kada je najveći deo posla obavio rezervista Marko Asensio. Strelac je ponovo bio Kristijano Ronaldo. Tihovao je do četvrtfinala, a potom poludeo u četvrtfinalu protiv Bajerna, večeras izudarao Atletiko.

Ali da budemo jasni. Sve je danas govorilo u prilog onoj početnoj tvrdnji - Real je jednostavno bolji. Mnogo bolji. I taj Asensio sa klupe delovao je mnogo ozbiljnije nego li, samo primera radi, Karasko, Gameiro, pa čak i Antoan Grizman. Real je filozofiju Dijega Simeonea rastavio na delove. I neće revanš tu ništa promeniti. Jer Real je, ponovimo, objektivno bolji. Iako je, verovali ili ne, do večeras primao makar po gol na svakoj utakmici Lige šampiona. Da bi baš večeras rešio da još jednom pokaže Atletiku ko je glavni u kraj. Tek da se ne umisli komšija.

U drugom finalu sastaju se Monako i Juventus, a prva utakmica na programu je u sredu od 20.45 na stadionu ’Luj drugi’.

Liga šampiona – polufinale:

REAL MADRID - ATLETIKO MADRID 3:0 (1:0)
/Ronaldo 10, 73, 86/

Stadion: Santjago Bernabeu;
Sudija: Martin Etkinson;
Gledalaca: 81.044;

Real Madrid (4-4-2): Navas - Karvahal (od 46’ Naćo), Varan, Ramos, Marselo - Kazemiro, Modrić, Kros, Isko (od 67’ Asensio) - Ronaldo, Benzema (od 78’ Vaskez).
Atletiko Madrid (4-4-2): Oblak - Lukas, Savić, Godin, Filipe Luis - Koke, Gabi, Saul (od 58’Gajtan), Karasko (od 68’ Korea) - Grizman, Gameiro (od 57’ Tores).

sreda:
20.45 Monako – Juventus

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar