ЕЛ: Олимпијакос посљедњи учесник Фајнал-фора!

Екипа Олимпијакоса победила је Ефес 87:78, у петој утакмици плеј-офа Евролиге и тако се пласирала на завршни турнир у Истанбулу.  Чуда се у Пиреју не дешавају два пута: Ово је била Спанулисова мајсторица, Олимпијакос је у Истанбулу! Екипа Велимира Перасовића поново пружила достојан отпор сјајном противнику, али није имала решење за легендардног плејмејкера.

Кошарка 02.05.2017 | 23:10
ЕЛ: Олимпијакос посљедњи учесник Фајнал-фора!
Изабраници Јаниса Сфаропулоса овим тријумфом придружили су се Фенербахчеу, московском ЦСКА и мадридском Реалу на Фајнал-фору.

Најекфисанији у домаћем саставу били су Василис Спанулис са 22 поена и шест асистенција, као и Јоргос Принтезис са 14.

У пораженом саставу чак четворица играча била су двоцифрена, али то им није било довољно да постану другу турски клуб који ће учествовати на Фајнал-фору.

Током целог тока меча играло се веома уједначено, али су играчи Олимпијакоса тројком Јоргоса Принтезиса на 1:44 до краја утакмице сломили отпор противника и тако се пласирали на завршни турнир у Истанбулу.

Екипа из Пиреја боље је отворила утакмицу и преко Василиса Спанулиса стигла до предности од 12:5. Међутим, Ефес се стабилизовао и до краја четвртине није дозволио домаћим кошаркашима да се одлепе, 25:21.

Старт друге деонице донео је доста бољи игру изабраника Велимира Перасовића који праве мини серију 5:0, 26:25. До краја полувремена играло се у доста добром ритму, а најазаслужнији за вођство турског клуба 41:37, био је Џеди Осман који је постигао 11 поена у прве две четвртине.

Уследила је одлична представа домаћих кошаркаша који трећу деоницу добијају са 26:17 и чинило се да “ломе“ противника. Имали су максмиланих +9 на 50 секунди до краја четвртине, Дешон Томас и Џејсон Грејнџер побринули су се да Ефес остане у игри, 63:58.

Последњи период екипе су отвориле уједначено, а кошевима Папапетруа и Принтезиса клуб из Пиреја одлази на +8. Екипа из Истанбула није се предавала и преко Томе Ертела на 4:20 до краја смањују на 76:71.

Међутим, на 1:44 тројком Јоргоса Принтезиса која је изазвала ерупцију у дворани “Мира и пријатељства“, Олимпијакос одлази на +9, 83:74.

До краја Ефес није успео да припрети, а коначан резултат био је 87:78.

Анадолу Ефес је своју шансу прокоцкао пре четири дана у Истанбулу, када је пропустио прилику да прође на Фајнал фор, па се вратио назад у Пиреј, где је већ направио један брејк у четвртфиналној серији. Ипак, чуда се у Дворани мира и пријатељства не дешавају два пута. Олимпијакос је предвођен феноменалним Василисом Спанулисом дошао до треће победе над екипом Велимира Перасовића и обезбедио пласман на Фајнал фор Евролиге, који ће ове сезоне бити одигран у Истанбулу од 19. до 21. маја - 87:78.

Феноменални Кил Бил је показао да је и у 34 години жељан трофеја и доказивања, вечерас је преузео ствари у своје руке и убацио 22 поена у кош ривала, што је било далеко више од свих осталих играча на паркету. Када је било потребно легендарни ас је одиграо фантастично и у одбрани, а тако је било и два минута пре краја при резултату 78:74, када је под кошем зауставио Грејнџера и у следећем нападу поентирао са линије пенала.

Ефес је одиграо још један добар меч, на полувремену је имао и четири поена, али је посустао у трећој, а пре свега у четвртој четвртини, када су његови играчи, пре свих БрајантДанстон направили неколико непромишљених потеза, и олакшали посао екипи Јаниса Сфаиропулоса. Центар гостујућег тима је био у тоталном контраритму током читаве утакмице, беспотребно је ушао у серију фаулова, а меч је окончао петим фаулом и техничком грешком седам минута пре краја утакмице.

Ипак, упрокос свим проблемима, Перасовићев тим је успео скупо да прода своју кожу и умало дође до неизвесне завршнице, али је све било решено тројком Јоргоса Принтезиса два минута пре каја, након асистенције невероватног Билија Спанулиса. Легендарани ас је имао укупно шест асистенција на овој утакмици, после њега најефикаснији у домаћем тиму био је Принтезис са 14 постигнутих поена. Код гостију је највише дао Џеди Осман (11).

Фајнал-фор у Истанбулу на програму је од 19-21. маја, а парови су ЦСКА-Олимпијакос и Фенербахче-Реал Мадрид.

Фајнал-фор 19-21.:

19.5.2017

17:30 Реал Мадрид - Фенербахче
20:30 Олимпијакос - ЦСКА Москва

21.5.2017

17:00 Утакмица за треће место
20:00 Финале

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар