На данашњи дан - видео: Звездин велеобрт у Хумској!

И онај Спасићев аутогол. . . !

Фудбал 02.05.2017 | 21:40
На данашњи дан - видео: Звездин велеобрт у Хумској!
На данашњи дан 1990. године Црвена звезда је као гост савладала Партизан са 3:2 у реванш мечу полуфинала Купа Југославије и оверила пласман у велико финале где ју је чекао сплитски Хајдук!

То је сезона у којој је црвено-беле са клупе предводио Драгослав Шекуларац и која је претходила историјском европском узлету клуба из Љутице Богдана. У време одигравања тог сусрета Звезда је већ била обезбедила титулу првака испред Динама и играла је у жељи дас е домогне још једне дупле круне.

У првом мечу на Маракани било је 1:0 за екипу коју је на терену предводио Драган Стојковић Пикси, а у реваншу се догодио један од већих преокрета забележених у окршајима највећих ривала. После 40. минута игре Партизан је имао вођство од 2:0, дакле резултат који га води у финале, али за само 35 минута гости су преокренули на 3:2 и убили сваку наду домаћег састава да може до трофеја.  

Голове за црно-беле постигли су Горан Стевановић и Слађан Шћеповић, док су преокрет Звезди донели Просинечки, Шабанаџовић и аутоголом у 80. минуту Предраг Спасић.

Црвено-бели су до дупле круне стигли тријумфом над Хајдуком од 1:0. Стрелац је биоДарко Панчев.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар