Na današnji dan - video: Zvezdin veleobrt u Humskoj!

I onaj Spasićev autogol. . . !

Fudbal 02.05.2017 | 21:40
Na današnji dan - video: Zvezdin veleobrt u Humskoj!
Na današnji dan 1990. godine Crvena zvezda je kao gost savladala Partizan sa 3:2 u revanš meču polufinala Kupa Jugoslavije i overila plasman u veliko finale gde ju je čekao splitski Hajduk!

To je sezona u kojoj je crveno-bele sa klupe predvodio Dragoslav Šekularac i koja je prethodila istorijskom evropskom uzletu kluba iz Ljutice Bogdana. U vreme odigravanja tog susreta Zvezda je već bila obezbedila titulu prvaka ispred Dinama i igrala je u želji das e domogne još jedne duple krune.

U prvom meču na Marakani bilo je 1:0 za ekipu koju je na terenu predvodio Dragan Stojković Piksi, a u revanšu se dogodio jedan od većih preokreta zabeleženih u okršajima najvećih rivala. Posle 40. minuta igre Partizan je imao vođstvo od 2:0, dakle rezultat koji ga vodi u finale, ali za samo 35 minuta gosti su preokrenuli na 3:2 i ubili svaku nadu domaćeg sastava da može do trofeja.  

Golove za crno-bele postigli su Goran Stevanović i Slađan Šćepović, dok su preokret Zvezdi doneli Prosinečki, Šabanadžović i autogolom u 80. minutu Predrag Spasić.

Crveno-beli su do duple krune stigli trijumfom nad Hajdukom od 1:0. Strelac je bioDarko Pančev.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar