Марковић: Требало је више да играм у Ливерпулу!

Српски репрезентативац Лазар Марковић сматра да је тренутно у најбољој форми од доласка у Енглеску и да је у Ливерпулу требало да добије више минута на терену.

Фудбал 06.05.2017 | 12:30
Марковић: Требало је више да играм у Ливерпулу!
Мало је вероватно да ће остати на Енфилду јер није био у плановима Брендана Роџерса и сада Јиргена Клопа.

Марковић, који је од августа 2014. за Ливерпул одиграо само 34 утакмице у међувремену је позајмљиван Фенербахчеу, Спортингу из Лисабона, а тренутно је у Халу.

"Ливерпул је на мене потрошио новац (24 милиона евра) и мислим да је требало више да верују у моје способности. И клуб и менаџер. Верујем да је требало да играм више него што сам играо. Добио сам прилику да играм негде другде, немам проблем са тим" , каже Марковић, а преноси ЕСПН.

Он је напоменуо и да није извесно шта ће се десити са његовим уговором са Ливерпулом.

"Не знамо шта ће се догодити, зависи од ситуације у Ливерпулу. Још увек имам две године уговора са клубом, видећемо.", напоменуо је Марковић и додао да ужива играјући у Премијер лиги у којој би желео да остане.

Од доласка у Хал Сити дао је 2 гола на 13 утакмица, сматра да се доказао менаџеру Марку Силви код кога добија прилику да игра.

"Уживам играјући за овог менаџера. Врло је позитиван и играчи га веома поштују. Извлачи 100 одсто могућности из свих нас, а ја играм у најбољој форми до сада." , рекао је Марковић.

Менаџер Хала, Марко Силва каже да је српски играч поправио игре у последњих неколико утакмица али да очекује још од њега јер је талентован, али му је фалило самопоуздања.

"Када смо први пут причали и покушали да наговоримо Лазара да дође овде, рекао сам му да мора да игра и да му треба тренер који верује у њега. Нама је требао играч као он и дали смо му времена да добије самопоуздање".

Силва је подсетио и на чињеницу да се годину и по дана пре доласка у Хал у Фенербахчеу и Спортингу Марковић није "наиграо фудбала".

О будућности српског интернационалца у Халу није могао ништа прецизније да каже јер ће се о томе више знати на крају сезоне.

"Наравно, он није наш играч, он је играч Ливерпула. Али сваког тренутка који проведе овде радићемо са њим да бисмо му помогли као што он помаже нама" закључио је Марко Силва.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар