Савјет министара о "Агрокору"

Савјет министара БиХ требало би да у четвртак, 4. маја, разматра информације о посљедицама кризе "Агрокора" на економију у БиХ чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.

Босна и Херцеговина 02.05.2017 | 11:36
Савјет министара о "Агрокору"
На дневном реду сједнице је и захтјев Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за достављање информације о посљедицама кризе "Агрокора" на економију у БиХ, најављено је из Савјета министара БиХ.

Пред министрима ће се наћи упутство о министарским конференцијама у систему координације процеса европских интеграција, те листа предсједавајућих и замјеника предсједавајућих радних група за европске интеграције, чији је предлагач Дирекција за европске интеграције БиХ.

Биће ријечи и о Нацрту споразума о финансирању Програма активности за БиХ за прошлу годину између ЕУ, коју представља Европска комисија, и БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ, са основама за његово закључивање.

Савјет министара БиХ размотриће нацрт одлуке о ратификацији Споразума о сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе у процесу приступања ЕУ.

На дневном реду сједнице је и нови текст Нацрта закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ.

Пред министрима ће се наћи информација о реализацији Акционог плана ФАТФ-а, међудржавног тијела чији је циљ да развија и унапређује борбу против прања новца и финансирања тероризма на националном и међународном нивоу.

Биће ријечи и о информацији о стању правосуђа у БиХ, са посебним освртом на борбу против организованог криминала и корупције.

Савјет министара БиХ расправљаће о информацији о измјени и допуни Годишњег плана обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2017. годину.

На дневном реду сједнице је информација о реализацији закључака са сједнице Савјета министара БиХ од 18. јануара, о усаглашавању текста Приједлога споразума Савјета министара БиХ и Владе Републике Српске о правима и обавезама у вођењу арбитражног поступка који се води пред Међународним центром за рјешавање инвестиционих спорова у Вашингтону у предмету који су "Вијадукт" из Порторожа, Владимир Зевник и Борис Гољшевчек покренули против БиХ.

Биће ријечи и о приједлогу акционог плана спровођења Стратегије интегрисаног управљања границом у БиХ за ову годину.

Савјет министара БиХ размотриће извјештај о свом раду за прошлу годину.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Фуј

02.05.2017 18:55

Ово је дрзава у којој се расправља о банкроту једне трговацке, дакле лоповске, иа уз то, стране фирме. Да постоји привреда, Агрокор би био кап воде у мору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Фуј

02.05.2017 19:54

Фуј на твој коментар.Мајка сам двоје дјеце,муз без посла и једино нам је примање оно сто ја зарадим у Конзуму.Знас ли ти колико породица у БиХ зиви од Конзума?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех мајко своје дјеце

02.05.2017 21:59

Иди и сиј кромпир, сади купус и чувај овце, храни дјецу здравом храном, ако не знаш ништа друго радити...или шаљи дјецу родјацима који су вани, С Конзумом, Бингом и осталим сличним, дјеца ти немају никакве будућности.