Savjet ministara o "Agrokoru"

Savjet ministara BiH trebalo bi da u četvrtak, 4. maja, razmatra informacije o posljedicama krize "Agrokora" na ekonomiju u BiH čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Bosna i Hercegovina 02.05.2017 | 11:36
Savjet ministara o "Agrokoru"
Na dnevnom redu sjednice je i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za dostavljanje informacije o posljedicama krize "Agrokora" na ekonomiju u BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Pred ministrima će se naći uputstvo o ministarskim konferencijama u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija, te lista predsjedavajućih i zamjenika predsjedavajućih radnih grupa za evropske integracije, čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije BiH.

Biće riječi i o Nacrtu sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti za BiH za prošlu godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH, sa osnovama za njegovo zaključivanje.

Savjet ministara BiH razmotriće nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja EU.

Na dnevnom redu sjednice je i novi tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Pred ministrima će se naći informacija o realizaciji Akcionog plana FATF-a, međudržavnog tijela čiji je cilj da razvija i unapređuje borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Biće riječi i o informaciji o stanju pravosuđa u BiH, sa posebnim osvrtom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Savjet ministara BiH raspravljaće o informaciji o izmjeni i dopuni Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2017. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o realizaciji zaključaka sa sjednice Savjeta ministara BiH od 18. januara, o usaglašavanju teksta Prijedloga sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srpske o pravima i obavezama u vođenju arbitražnog postupka koji se vodi pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicionih sporova u Vašingtonu u predmetu koji su "Vijadukt" iz Portoroža, Vladimir Zevnik i Boris Goljševček pokrenuli protiv BiH.

Biće riječi i o prijedlogu akcionog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za ovu godinu.

Savjet ministara BiH razmotriće izvještaj o svom radu za prošlu godinu.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Fuj

02.05.2017 20:55

Ovo je drzava u kojoj se raspravlja o bankrotu jedne trgovacke, dakle lopovske, ia uz to, strane firme. Da postoji privreda, Agrokor bi bio kap vode u moru.

ODGOVORITE
Name

Re Fuj

02.05.2017 21:54

Fuj na tvoj komentar.Majka sam dvoje djece,muz bez posla i jedino nam je primanje ono sto ja zaradim u Konzumu.Znas li ti koliko porodica u BiH zivi od Konzuma?

ODGOVORITE
Name

Eh majko svoje djece

02.05.2017 23:59

Idi i sij krompir, sadi kupus i čuvaj ovce, hrani djecu zdravom hranom, ako ne znaš ništa drugo raditi...ili šalji djecu rodjacima koji su vani, S Konzumom, Bingom i ostalim sličnim, djeca ti nemaju nikakve budućnosti.