Путин подигао борбену готовост

Председник Русије Владимир Путин ставио је војску у висок степен приправности након наводно пропалог покушаја лансирања балистичке ракете од стране Сјеверне Кореје.

Свијет 01.05.2017 | 19:39
Путин подигао борбену готовост
Јужнокорејски генералштаб је саопштио да је ракета била средњег домета - познатија као КН-17 - и да је испаљена североисточно на 49. степени из области у близини Пукчанга.

Званичници Северне Кореје су брзо схватили своју потенцијално катастрофалну грешку, и намерно уништили ракету, преноси АБЦ.

"Да лет балистичке ракете која је летела у североисточном региону није прекинут, њен циљ би била руска територија. То је разлог због кога је Северна Кореја намерно уништила пројектил", каже се у наводима медија.

Дејли мејл цитира извор који је навео да је циљ лансирања био "различит од претходног", додајуц́и:

"У прошлости, пуцали смо окренути 89-90 степени према истоку, а пројектил би пао у море".

"Али угао овог испаљивања је био 49 степени."

Ову тврдњу подржава и реакција Русије након лансирања - јер је уведено стање високе приправности војске на границама.

Председник руског комитета одбране и безбедности, Виктор Озеров је истакао да је та одлука била због растуц́их тензија на Корејском полуострву, додајуц́и:

"Противваздушне одбране Руске Федерације на Далеком истоку су стављене у стање приправности."



(Ало)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драгутин

01.05.2017 17:58

Русија уместо да пружи војну и материјалну подршку Северној Кореји, она иступа против ње? Зашто то радите?Шта мислите Руси да је добро да вам американци дођу на границу где је била Северна Кореја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Мр

01.05.2017 18:20

Наравно д пружају помоћ али то све иде испод жита а та борбена готовост није због Кореје него због оних који јој пријете да знају да Руси неће само посматрати јер и њима треба Кореја као тампон зона и прва линија према том дјелу фронта.

Name

Ре

01.05.2017 18:50

Цовјек је ставио војску на границе у стање приправности у слуцају евентуалног напада, само стити своју границу, нема ријеци о американцима на граници, напада на Сјеверну Кореу итд.

Name

ре Драгутин

01.05.2017 19:04

Цуим се да те Путин не узме за саветника хаха Треба да познајес основу ствар тај Ким је диктатор он немозе са братом у коалицију тако да нити Руси нити Кинези или неко треци не долази у обзир за Кима сви су непријатељи.

Name

Драгутин

01.05.2017 19:38

Северна Кореја је тековина другог светског рата и победе СССР-а.Ако Путин жели да очува резултате другог светског рата,мора да одбрани Северну Кореју јер су за њу животе дали војници СССР-а под командом друга Стаљина.По вама све што се зарадило у другом светском рату сада треба дати јел тако?Ким није никакав диктатор тамо сви живе једнако, диктатори су наши политичари где мањина живи у изобиљу,а остатак народа само преживљава...

Name

боки

01.05.2017 19:11

Ове будале Драгутина,невиђох веце.

ОДГОВОРИТЕ