Putin podigao borbenu gotovost

Predsednik Rusije Vladimir Putin stavio je vojsku u visok stepen pripravnosti nakon navodno propalog pokušaja lansiranja balističke rakete od strane Sjeverne Koreje.

Svijet 01.05.2017 | 19:39
Putin podigao borbenu gotovost
Južnokorejski generalštab je saopštio da je raketa bila srednjeg dometa - poznatija kao KN-17 - i da je ispaljena severoistočno na 49. stepeni iz oblasti u blizini Pukčanga.

Zvaničnici Severne Koreje su brzo shvatili svoju potencijalno katastrofalnu grešku, i namerno uništili raketu, prenosi ABC.

"Da let balističke rakete koja je letela u severoistočnom regionu nije prekinut, njen cilj bi bila ruska teritorija. To je razlog zbog koga je Severna Koreja namerno uništila projektil", kaže se u navodima medija.

Dejli mejl citira izvor koji je naveo da je cilj lansiranja bio "različit od prethodnog", dodajući:

"U prošlosti, pucali smo okrenuti 89-90 stepeni prema istoku, a projektil bi pao u more".

"Ali ugao ovog ispaljivanja je bio 49 stepeni."

Ovu tvrdnju podržava i reakcija Rusije nakon lansiranja - jer je uvedeno stanje visoke pripravnosti vojske na granicama.

Predsednik ruskog komiteta odbrane i bezbednosti, Viktor Ozerov je istakao da je ta odluka bila zbog rastućih tenzija na Korejskom poluostrvu, dodajući:

"Protivvazdušne odbrane Ruske Federacije na Dalekom istoku su stavljene u stanje pripravnosti."



(Alo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragutin

01.05.2017 17:58

Rusija umesto da pruži vojnu i materijalnu podršku Severnoj Koreji, ona istupa protiv nje? Zašto to radite?Šta mislite Rusi da je dobro da vam amerikanci dođu na granicu gde je bila Severna Koreja?

ODGOVORITE
Name

Dr Mr

01.05.2017 18:20

Naravno d pružaju pomoć ali to sve ide ispod žita a ta borbena gotovost nije zbog Koreje nego zbog onih koji joj prijete da znaju da Rusi neće samo posmatrati jer i njima treba Koreja kao tampon zona i prva linija prema tom djelu fronta.

Name

Re

01.05.2017 18:50

Covjek je stavio vojsku na granice u stanje pripravnosti u slucaju eventualnog napada, samo stiti svoju granicu, nema rijeci o amerikancima na granici, napada na Sjevernu Koreu itd.

Name

re Dragutin

01.05.2017 19:04

Cuim se da te Putin ne uzme za savetnika haha Treba da poznajes osnovu stvar taj Kim je diktator on nemoze sa bratom u koaliciju tako da niti Rusi niti Kinezi ili neko treci ne dolazi u obzir za Kima svi su neprijatelji.

Name

Dragutin

01.05.2017 19:38

Severna Koreja je tekovina drugog svetskog rata i pobede SSSR-a.Ako Putin želi da očuva rezultate drugog svetskog rata,mora da odbrani Severnu Koreju jer su za nju živote dali vojnici SSSR-a pod komandom druga Staljina.Po vama sve što se zaradilo u drugom svetskom ratu sada treba dati jel tako?Kim nije nikakav diktator tamo svi žive jednako, diktatori su naši političari gde manjina živi u izobilju,a ostatak naroda samo preživljava...

Name

boki

01.05.2017 19:11

Ove budale Dragutina,neviđoh vece.

ODGOVORITE