Мини прича: Фудбал некад и сад...

Од хероја обливених крвљу, до маза које кукају због огреботине! Дуг пут је прешао фудбал. . . Од спорта који су, празних џепова играли витезови, до игре у којој налицкани момци зарађују милионе.

Фудбал 02.05.2017 | 23:45
Мини прича: Фудбал некад и сад...
Живимо у модерном друштву у којем се све јако брзо мења. Трендови се ређају као на траци, а промене трпи и спорт. Фудбал више дефинитивно није исти. Част изузецима (Тоти, Де Роси, Буфон...), али фудбалери нових генерација су сувише мекани.

Више ни не славе у свлачионици, сви пиље у телефоне, и постављају фотографије на друштвене мреже. Од учинка на терену важније им је како им стоје нове копачке, и да ли је фризура на месту.

- Младе играче бих пребио бејзбол палицом кад видим да каче слике на Инстаграм - рекао је недавно Данијеле Де Роси и погодио тачно у центар.

Колико се све променило најбоље сведочи поређење две фотографије настале у различитим раздобљима. На једној је енглески фудбалер Тери Бучер! Легендарни дефанзивац је обливен крвљу, а дрес репрезентације Енглеске потпуно је променио боју. Наравно, није напустио терен играо је до краја разбијене главе.

На другој фотографији је Алексис Санчез! Фудбалер Арсенала је против Лестера оптужен за симулирање, а онда је на друштвеним мрежама показао своје “јуначке ране”. Мала раздеротина на усни не може да се пореди са оним што се догодило Бучеру 1989. године.

Бучеров случај јесте екстреман, али дефинитивно фудбал иде у неком чудном смеру.

Играчи више нису исти, од витезова су постали мазе. Алексис није изузетак, фудбалери имају све мање храбрости, али и поред тога њихови банковни рачуни имају све више нула...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар