Mini priča: Fudbal nekad i sad...

Od heroja oblivenih krvlju, do maza koje kukaju zbog ogrebotine! Dug put je prešao fudbal. . . Od sporta koji su, praznih džepova igrali vitezovi, do igre u kojoj nalickani momci zarađuju milione.

Fudbal 02.05.2017 | 23:45
Mini priča: Fudbal nekad i sad...
Živimo u modernom društvu u kojem se sve jako brzo menja. Trendovi se ređaju kao na traci, a promene trpi i sport. Fudbal više definitivno nije isti. Čast izuzecima (Toti, De Rosi, Bufon...), ali fudbaleri novih generacija su suviše mekani.

Više ni ne slave u svlačionici, svi pilje u telefone, i postavljaju fotografije na društvene mreže. Od učinka na terenu važnije im je kako im stoje nove kopačke, i da li je frizura na mestu.

- Mlade igrače bih prebio bejzbol palicom kad vidim da kače slike na Instagram - rekao je nedavno Danijele De Rosi i pogodio tačno u centar.

Koliko se sve promenilo najbolje svedoči poređenje dve fotografije nastale u različitim razdobljima. Na jednoj je engleski fudbaler Teri Bučer! Legendarni defanzivac je obliven krvlju, a dres reprezentacije Engleske potpuno je promenio boju. Naravno, nije napustio teren igrao je do kraja razbijene glave.

Na drugoj fotografiji je Aleksis Sančez! Fudbaler Arsenala je protiv Lestera optužen za simuliranje, a onda je na društvenim mrežama pokazao svoje “junačke rane”. Mala razderotina na usni ne može da se poredi sa onim što se dogodilo Bučeru 1989. godine.

Bučerov slučaj jeste ekstreman, ali definitivno fudbal ide u nekom čudnom smeru.

Igrači više nisu isti, od vitezova su postali maze. Aleksis nije izuzetak, fudbaleri imaju sve manje hrabrosti, ali i pored toga njihovi bankovni računi imaju sve više nula...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar