Хамилтон: Од почетка сам знао да ћу бити четврти!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да не може да објасни недостатак брзине у трци Формуле 1 за Велику награду Русије.

Остали спортови 01.05.2017 | 18:45
Хамилтон: Од почетка сам знао да ћу бити четврти!
Енглез је додао да ће учинити све како би добио одговоре пре предстојеће трке у Шпанији.

Хамилтон је трку у Сочију завршио на четвртом месту, а током трке пожалио се на прегревање мотора.

Његов клупски колега Валтери Ботас остварио је прву победу у каријери у Формули 1, испред двојца Ферарија Себастијана Фетела и Кимија Раиконена.

Ситуација око Хамилтона је нејасна, пошто су оба Мерцедесова болида имала слична подешавања.

"Не могу то да објасним сада, али ћу ове недеље имати много посла како бих све то схватио. Имам неколико теорија о томе како је било током трке и квалификација, али биће потребно много посла како бих схватио", рекао је Хамилтон, пренели су британски медији.

Троструки светски шампион навео је да је од почетка трке знао да неће моћи да се бори за једно од прва три места.

"Од петог круга сам морао да успорим и да останем на четвртом месту. Било је много гашења и подешавања, као и проблема са једним од цилиндара због температуре. Од почетка сам знао да ћу бити четврти. Био сам спор још у суботу, па то и не мења много ствари. Можда сам могао да испратим резултате водећих, али то вероватно не би дуго трајало уз подешавања која сам имао. Успоравао сам због температуре, губио сам седам десетинки, можда и секунд по кругу", додао је Хамилтон.

Хамилтон сада заостаје 13 бодова за Фетелом у генералном пласману, али је рекао да га више брине због чега није имао добар темпо у Русији.

"Сада о томе не размишљам. То није важно. Морамо да схватимо где је 'отишла' брзина, шта је пошло наопако у подешавањима и да се вратимо борби у наредној трци. Има још много трка и даље сам други. Није крај света, али морам да вратим брзину и темпо који сам имао", навео је Хамилтон.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 на програму је 14. маја у Шпанији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар