Влада не брине о ОЦ Јахорина

Многи становници Источног Сарајева али и туристи из Републике Српске, БиХ и регије првомајске празнике проводе на Јахорини. Нажалост ова планина сваки дан све више пропада због небриге и погрешних потеза Владе Републике Српске.  Јахорина данас све мање личи на некадашњу олимпијску љепотицу.

Република Српска 01.05.2017 | 17:00
Влада не брине о ОЦ Јахорина
Стање у Олимпијском центру Јахорина је такво да то предузеће пропада а са собом у пропаст вуче и приватни сектор на планини.

Инвестиције на планини започете прије неколико година нису довршене па сада имамо половичан туристички производ који не може да парира зимским туристичким центрима у окружењу. Највећи проблем су баш те инвестиције јер Влада Српске није, како то упорно тврде, уложила 40 милиона марака у Јахорину, већ је кредитно задужила Олимпијски центар код ИРБ-а и то са,,зеленашком'' каматом од 18%.

Олимпијски центар није у стању да враћа ни камате, па им је рачун мјесецима блокиран.

Међутим, министар туризма у Влади Републике Српске Предраг Глухаковић тврди да се воде интензивни разговори са ИРБ-ом и да су пронашли рјешење.

"Нашли смо рјешење. То није модел као код Алумине, то је један други модел. Ријешили смо како да направимо,,бајпас''да урадимо оно што смо наумили са реструктурисањем Олимпијског центра. Добили су задатак и ИРБ и Олимпијски центар'', каже Глухаковић али додаје да не би о детаљима јер Влада тек треба да се изјасни о приједлогу министарства.

Глухаковић истиче да је за завршетак инвестиција на Јахорини, односно за систем вјештачког осњежавања планине, потребно још 10 милиона евра. Похвалио се да је предсједник Српске Милорад Додик приликом посјете Кини нашао заинтерсоване инвеститоре са којима су на Економском форуму Јахорина потписали споразум о разумијевању.

На питање о кавој компанији се ради, јер нигдје не постоје подаци о њима, те шта предвиђа потписани споразум министар одговара: - Нисам се бавио детаљима да тражим ко је та фирма.

Наводећи да то није његов посао, он је рекао да је у име Владе потписао споразум и да он не обавезује финансијски владу.

"Нисмо дужни да издвајамо нека средстава'', рекао је Глухаковић, који није открио ни са ким је потписао споразум.

Изгледа да су у праву они који тврде да је Олимпијски центар Јахорина пред стачајем и да је почела лицитација ко ће се чега "дочепати" за мало средстава.

(БН телевизија)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Каква Влада

01.05.2017 17:50

Каква висе бре Влада.Нека брину сами о себи ста висе Влада има да брине о свему. Глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јахоринац

01.05.2017 19:45

Нек ти знас како треба!

Name

Зоки

01.05.2017 20:49

Ма бре иди да спавас ста ти знас ста Влада треба да ради,бре Јахорина је Јавно Предузеце,цим Мутави Глухаковиц крелац мозе да потписе уговор са Кинезима,знаци да Влада бре мора да брине о пословању и о лоповлуку који им уопсте није непознат БРЕ.

Name

валтер

01.05.2017 19:19

Глухаковиц приписује, исти одговори ко у чизмице, ово је смијурија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

01.05.2017 20:09

И за ово је " Техеран " крив. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

01.05.2017 20:12

Нема влада ниста против тог комплекса, влада не брине ни о цему па ни о томе. Влада само потписује кредите а организовсне банде их сврацају себи. Зељка је мало цега свјесна а и колико је свјесна, не мозе уцинити ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ддфг

01.05.2017 20:41

Додик је зло које упропаства народну имовину намјерно. ,,18% камата" Намјере су јасне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знамо се одавно..

01.05.2017 20:42

Све је ово Бакирово масло. И оног Џаферовића. Све се зна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бре бре

01.05.2017 21:34

Бре бре засуците рукаве и радите несто умјесто сто по биртијама водите и економију и политику.Био сам у Мадони ди Цампиглио па знам како то ради.Госн нек ти знас отидји и ти са свог села мало у Европу па види И као прво не краде се као код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

01.05.2017 21:42

Извините, о чему се овде прича? Примораш ОЦ Јахорина на нереалан кредит да би га после могла купити белосвјетска фукара. Фукара није нико други неголи Нато Баја. Треба ли некоме цртати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјежи болан..

02.05.2017 12:12

Како не брине..??!! Брине бивши Џомба, онај што по несрећи народној би ентитетски хазнадар, па и на трону премијера. Онај што се суновратио на степеништу у кући коју је контроверзно стекао. Грешан много он је..., књига би се исписати могла.

ОДГОВОРИТЕ