Vlada ne brine o OC Jahorina

Mnogi stanovnici Istočnog Sarajeva ali i turisti iz Republike Srpske, BiH i regije prvomajske praznike provode na Jahorini. Nažalost ova planina svaki dan sve više propada zbog nebrige i pogrešnih poteza Vlade Republike Srpske.  Jahorina danas sve manje liči na nekadašnju olimpijsku ljepoticu.

Republika Srpska 01.05.2017 | 17:00
Vlada ne brine o OC Jahorina
Stanje u Olimpijskom centru Jahorina je takvo da to preduzeće propada a sa sobom u propast vuče i privatni sektor na planini.

Investicije na planini započete prije nekoliko godina nisu dovršene pa sada imamo polovičan turistički proizvod koji ne može da parira zimskim turističkim centrima u okruženju. Najveći problem su baš te investicije jer Vlada Srpske nije, kako to uporno tvrde, uložila 40 miliona maraka u Jahorinu, već je kreditno zadužila Olimpijski centar kod IRB-a i to sa,,zelenaškom'' kamatom od 18%.

Olimpijski centar nije u stanju da vraća ni kamate, pa im je račun mjesecima blokiran.

Međutim, ministar turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković tvrdi da se vode intenzivni razgovori sa IRB-om i da su pronašli rješenje.

"Našli smo rješenje. To nije model kao kod Alumine, to je jedan drugi model. Riješili smo kako da napravimo,,bajpas''da uradimo ono što smo naumili sa restrukturisanjem Olimpijskog centra. Dobili su zadatak i IRB i Olimpijski centar'', kaže Gluhaković ali dodaje da ne bi o detaljima jer Vlada tek treba da se izjasni o prijedlogu ministarstva.

Gluhaković ističe da je za završetak investicija na Jahorini, odnosno za sistem vještačkog osnježavanja planine, potrebno još 10 miliona evra. Pohvalio se da je predsjednik Srpske Milorad Dodik prilikom posjete Kini našao zaintersovane investitore sa kojima su na Ekonomskom forumu Jahorina potpisali sporazum o razumijevanju.

Na pitanje o kavoj kompaniji se radi, jer nigdje ne postoje podaci o njima, te šta predviđa potpisani sporazum ministar odgovara: - Nisam se bavio detaljima da tražim ko je ta firma.

Navodeći da to nije njegov posao, on je rekao da je u ime Vlade potpisao sporazum i da on ne obavezuje finansijski vladu.

"Nismo dužni da izdvajamo neka sredstava'', rekao je Gluhaković, koji nije otkrio ni sa kim je potpisao sporazum.

Izgleda da su u pravu oni koji tvrde da je Olimpijski centar Jahorina pred stačajem i da je počela licitacija ko će se čega "dočepati" za malo sredstava.

(BN televizija)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Kakva Vlada

01.05.2017 17:50

Kakva vise bre Vlada.Neka brinu sami o sebi sta vise Vlada ima da brine o svemu. Gluposti.

ODGOVORITE
Name

jahorinac

01.05.2017 19:45

Nek ti znas kako treba!

Name

Zoki

01.05.2017 20:49

Ma bre idi da spavas sta ti znas sta Vlada treba da radi,bre Jahorina je Javno Preduzece,cim Mutavi Gluhakovic krelac moze da potpise ugovor sa Kinezima,znaci da Vlada bre mora da brine o poslovanju i o lopovluku koji im uopste nije nepoznat BRE.

Name

valter

01.05.2017 19:19

Gluhakovic pripisuje, isti odgovori ko u čizmice, ovo je smijurija!

ODGOVORITE
Name

blbl

01.05.2017 20:09

I za ovo je " Teheran " kriv. :)

ODGOVORITE
Name

Eh

01.05.2017 20:12

Nema vlada nista protiv tog kompleksa, vlada ne brine ni o cemu pa ni o tome. Vlada samo potpisuje kredite a organizovsne bande ih svracaju sebi. Zeljka je malo cega svjesna a i koliko je svjesna, ne moze uciniti nista.

ODGOVORITE
Name

ddfg

01.05.2017 20:41

Dodik je zlo koje upropastva narodnu imovinu namjerno. ,,18% kamata" Namjere su jasne.

ODGOVORITE
Name

Znamo se odavno..

01.05.2017 20:42

Sve je ovo Bakirovo maslo. I onog Džaferovića. Sve se zna..

ODGOVORITE
Name

Bre bre

01.05.2017 21:34

Bre bre zasucite rukave i radite nesto umjesto sto po birtijama vodite i ekonomiju i politiku.Bio sam u Madoni di Campiglio pa znam kako to radi.Gosn nek ti znas otidji i ti sa svog sela malo u Evropu pa vidi I kao prvo ne krade se kao kod nas.

ODGOVORITE
Name

Никола

01.05.2017 21:42

Извините, о чему се овде прича? Примораш ОЦ Јахорина на нереалан кредит да би га после могла купити белосвјетска фукара. Фукара није нико други неголи Нато Баја. Треба ли некоме цртати?

ODGOVORITE
Name

Bježi bolan..

02.05.2017 12:12

Kako ne brine..??!! Brine bivši Džomba, onaj što po nesreći narodnoj bi entitetski haznadar, pa i na tronu premijera. Onaj što se sunovratio na stepeništu u kući koju je kontroverzno stekao. Grešan mnogo on je..., knjiga bi se ispisati mogla.

ODGOVORITE