Милош Нинковић играч године у Аустралији!

Милош Нинковић, некадашњи репрезентативац Србије, проглашен је за играча године у А-лиги Аустралије.  Нинковић: Можда је време да се вратим у Србију! Везиста Сиднеја Милош Нинковић наговестио је да ће се можда напустити Аустралију после две године.

Фудбал 02.05.2017 | 22:00
Милош Нинковић играч године у Аустралији!
Везисти Сиднеја припала је награда 'Јохннy Wаррен' на гала вечери у 'Долан Wаррен' дворани, пошто је добио 44 бода од бивших играча, тренера, фудбалских стручњака и представника медија.

Бивши играч Црвене звезде уписао је током сезоне девет голова и десет асистенција, а друштво у везном реду прави му Милош Чава Димитријевић.

Сиднеј је сезону завршио на првом месту на табели са 66 бодова, да би потом елиминисао Перт Глори у полуфиналу.

Дуел за титулу заказан је за седми мај у девет часова ујутру по нашем времену, када ће им ривал, за прву титулу од 2010. године, бити Мелбурн Виктори.

Нинковић: Можда је време да се вратим у Србију! Везиста Сиднеја Милош Нинковић наговестио је да ће се можда напустити Аустралију после две године.

"Родитељи су ми доста помогли... У иностранству играм већ 15 година. Моји родитељи имају 60 година, па је можда време да проведем мало више времена с њима", рекао је Нинковић, преноси Хералд Сан.

Нинковић је у својој другој сезони у Аустралији постигао девет голова и уписао 11 асистенција, помагавши тако свом тиму да стигне до великог финала и борбе за титулу против Мелбурна Викторија. Српски фудбалер тренутно, ипак, размишља само о финалу против Мелбурна.

"Оно што смо ми урадили ове сезоне је невероватно. Много играча, нарочито из мог тима, заслужило је ову нагарду. Стручни штаб је одрадио невероватан посао, довели су неке сјајне играче... Имамо сјајну атмосферу и мислим да је то клуч успеха. Играо сам са неким веома добрим играчима, у кијевском Динаму на пример, али нисмо имали овакву атмосферу", рекао је Нинковић.

Тренер Сиднеја Грејам Арнолд проглашен је за најбољег шефа стучног штаба сезоне. Он је имао само речи хвале за Нинковића.

"Он је из недеље у недељу показивао колико је квалитетан играч. Он је саставни део нашег тима и кључни сарадник у свему што смо урадили у клубу. Огромна је част за клуб што је Милош добитник ове награде", рекао је Арнолд.

"Радујемо се предстојећем финалу", додао је тренер Сиднеја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар