Miloš Ninković igrač godine u Australiji!

Miloš Ninković, nekadašnji reprezentativac Srbije, proglašen je za igrača godine u A-ligi Australije.  Ninković: Možda je vreme da se vratim u Srbiju! Vezista Sidneja Miloš Ninković nagovestio je da će se možda napustiti Australiju posle dve godine.

Fudbal 02.05.2017 | 22:00
Miloš Ninković igrač godine u Australiji!
Vezisti Sidneja pripala je nagrada 'Johnny Warren' na gala večeri u 'Dolan Warren' dvorani, pošto je dobio 44 boda od bivših igrača, trenera, fudbalskih stručnjaka i predstavnika medija.

Bivši igrač Crvene zvezde upisao je tokom sezone devet golova i deset asistencija, a društvo u veznom redu pravi mu Miloš Čava Dimitrijević.

Sidnej je sezonu završio na prvom mestu na tabeli sa 66 bodova, da bi potom eliminisao Pert Glori u polufinalu.

Duel za titulu zakazan je za sedmi maj u devet časova ujutru po našem vremenu, kada će im rival, za prvu titulu od 2010. godine, biti Melburn Viktori.

Ninković: Možda je vreme da se vratim u Srbiju! Vezista Sidneja Miloš Ninković nagovestio je da će se možda napustiti Australiju posle dve godine.

"Roditelji su mi dosta pomogli... U inostranstvu igram već 15 godina. Moji roditelji imaju 60 godina, pa je možda vreme da provedem malo više vremena s njima", rekao je Ninković, prenosi Herald San.

Ninković je u svojoj drugoj sezoni u Australiji postigao devet golova i upisao 11 asistencija, pomagavši tako svom timu da stigne do velikog finala i borbe za titulu protiv Melburna Viktorija. Srpski fudbaler trenutno, ipak, razmišlja samo o finalu protiv Melburna.

"Ono što smo mi uradili ove sezone je neverovatno. Mnogo igrača, naročito iz mog tima, zaslužilo je ovu nagardu. Stručni štab je odradio neverovatan posao, doveli su neke sjajne igrače... Imamo sjajnu atmosferu i mislim da je to kluč uspeha. Igrao sam sa nekim veoma dobrim igračima, u kijevskom Dinamu na primer, ali nismo imali ovakvu atmosferu", rekao je Ninković.

Trener Sidneja Grejam Arnold proglašen je za najboljeg šefa stučnog štaba sezone. On je imao samo reči hvale za Ninkovića.

"On je iz nedelje u nedelju pokazivao koliko je kvalitetan igrač. On je sastavni deo našeg tima i ključni saradnik u svemu što smo uradili u klubu. Ogromna je čast za klub što je Miloš dobitnik ove nagrade", rekao je Arnold.

"Radujemo se predstojećem finalu", dodao je trener Sidneja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar